Резервите на Шахтьор парираха и Интер в Шампионската лига


Резервите на Шахтьор парираха и Интер в Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2674 0

Италианският гранд Интер не успя да спечели гостуването си на украинския шампион Шахтьор след равенство 0:0 във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига. Шахтьор, който има сериозни кадрови проблеми, успя да вземе нова точка след спечелените три срещу Реал Мадрид в предишния кръг. Главен арбитър на срещата бе Георги Кабаков. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 15 минути игра Интер започна да пропуска голови положения едно след друго. Първо Ромелу Лукаку пропусна сам срещу вратаря, а веднага след него Николо Барела уцели гредата. В 18' Барела също се озова в ситуация един на един с вратаря на Шахтьор, но също пропусна, макар и да бе в положение на засада.

Малко по-късно отново Лукаку стреля неточно от добра позиция. В следващите минути Шахтьор успя да успокои играта и временно да задържи опасността далеч от своята врата. В 42-рата минута обаче Лукаку отново можеше да вкара гол, след като негов удар от статично положение срещна гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Лаутаро Мартинес сериозно застраши вратата на Шахтьор, но попадение отново не се стигна. В 77-ата минута Лукаку се свлече в наказателното поле на домакините, като претендираше за дузпа, но главният арбитър Георги Кабаков подмина ситуацията.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Украинският клуб влиза в мача като лидер в групата, в която са още Реал Мадрид и Борусия (Мьонхенгладбах). В първи кръг Шахтьор победи испанския гранд с 3:2, а Интер завърши наравно 2:2 с германците. Неотдавна "нерадзурите" и украинският гранд играха полуфинал в Лига Европа, където Шахтьор загуби с 0:5.

В първенството на Италия Интер се справя прилично - в предишните 5 кръга победи 3 пъти, загуби веднъж и веднъж направи равенство. Преди днешния мач "нерадзурите" победиха Дженоа в Серия А. В последния кръг на украинското първенство Шахтьор завърши наравно с Ворксла.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Шахтьор: Трубин, Додо, Хочолава, Бондар, Корниенко, Майкон, Марлош, Соломон, Антонио, Тете, Дентиньо

Интер: Ханданович, Бастони, Де Врай, Д'Амброзио, Йънг, Видал, Брозович, Барела, Хакими, Мартинес, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички