Реал Мадрид превзе Дортмунд след шоу на Роналдо и Бейл (ВИДЕО)


Реал Мадрид превзе Дортмунд след шоу на Роналдо и Бейл (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4452 0

Реал Мадрид съумя да запише първи успех в историята си в гостуване на Борусия (Дортмунд). Това стана факт тази вечер на "Сигнал Идуна Парк", след като възпитаниците на Зинедин Зидан спечелиха с 3:1 срещу един от отборите, срещу които играе най-трудно в Европа.

"Белия балет" успя да открие в резултата в 18' с превъзходен гол на Гарет Бейл и, въпреки че и двата отбора имаха много шансове за гол, те се оттеглиха на почивка при 0:1.

В самото начало на втората част Кристиано Роналдо порази целта за 2:0, но в 53' Обамеянг върна домакините в мача след асистенция на Гьотце. Последваха минути на страхотен футбол, като положенията буквално валяха едно след друго до 79'. Тогава Кристиано с втория си гол в срещата сложи точка на спора.

Португалецът вече има 4 гола в това издание на Шампионска лига, докато Реал Мадрид спечели за пръв път в Дортмунд след общо 7 мача. Освен това отборът вкара в 38-и пореден мач от най-авторитетния клубен турнир, като това е най-дългата активна серия в турнира.

В другата среща Тотнъм разби Апоел с 3:0 в Кипър и се изравни на върха в класирането с Реал Мадрид. Двата отбора имат идентична голова разлика - 6:1. Борусия и Апоел делят последната позиция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата добра ситуация беше в полза на Реал Мадрид, след като при контраатака Кристиано Роналдо можеше да открие, но прати топката в аут. В 13' пък Борусия Дортмунд получи отлична възможност, която доведе и до много протести от страна на феновете срещу съдията.

"Жълто-черните" развиха отлична контраакация и Ярмоленко центрира пред голлинията за Обамеянг. Той остана под топката, но Филип отправи удар, който беше отразен от Навас, но и от ръката на Серхио Рамос - сигнал за дузпа обаче не последва, а домакините бяха сериозно ощетени.

В 17' обаче Реал Мадрид откри. Дани Карвахал получи топката отдясно и прати марково центриране към наказателното поле за Бейл. Уелсецът се невероятен удар от въздуха прати топката в горния десен ъгъл и отбеляза много, много красив гол.

Седем минути по-късно домакините сбъркаха в атака и Модрич стартира бърза контраатака. Той успя да изведе Бейл, но уелсецът беше добре блокиран от защитник и стреля право в Бюрки, който отрази удара.

Най-сериозният пропуск за Борусия направи Обамеянг, който в 38' се озова очи в очи с Навас след страхотен пас на Гьотце, но удари страничния стълб. Оказа се, че е имало и засада. В последните минути на полувремето Кристиано Роналдо на два пъти нахлу много опасно в наказателното поле, но при първия случай стреля в тялото на Топрак, а при втория прати топката встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с непростим пропуск на Ярмоленко, който вместо да търси завършващ удар от няколко метра, се опита да подаде с глава за Обамеянг и Рамос успя да изчисти. В 50' това струва още по-скъпо, защото Реал вкара втори гол.

"Белия балет" осъществи отлична контраатака, като Кроос изведе Бейл по лявото крило. С отлично подаване по земята уелсецът намери Кристиано Роналдо, който с техничен удар с левия крак вкара за 0:2.

Само 4 минути по-късно обаче Борусия стигна до гол. Гьотце  центрира в наказателното поле, където Обамеянг успя да изпревари лошо пласирания Рамос и нанесе точен удар - 1:2 и "жълто-черните" бързо върнаха един от головете.

30 минути преди края Борусия заигра в схема 3-4-3, като на терена се появиха Вайгъл и Дахут. В 63' Гьотце беше изведен сам срещу Навас след страхотна акция, но в последния момент Начо с превъзходен шпагат от външната страна предотврати гол.

В 70' Иско можеше да сложи точка на спора, след като получи отлично подаване в наказателното поле, успя да овладее и да стреля, но го направи много неточно - пореден пропилян шанс от един от двата отбора. Малко преди това Обамеянг беше близо до гол, но засече центриране на Гьотце в аут.

В 75' Рафаел Варан навърза 5-ма играчи на домакините през центъра и изведе по лявото крило Иско. Той нахлу в наказателното поле, успя да се нагласи за удар, но Бюрки парира изстрела по трева - все още "само" 3 гола на "Сигнал Идуна Парк".

Само 4 минути по-късно Модрич изведе Роналдо в наказателното поле, а нападателят с кинжален удар успя да разстреля слабо пласирания Бюрки - 1:3. В края на двубоя Асенсио и Роналдо пропуснаха отлични шансове да направят победата на "белия балет" още по-категорична. В добавеното време Бюрки спаси и страхотен удар на Рамос с глава.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Борусия (Дортмунд): Роман Бюрки, Пишчек, Сократис, Топрак, Толиан, Нури Шахин, Гонсало Кастро, Гьотце, Максимилиан Филип, Андрей Ярмоленко, Пиер-Емерик Обамеянг

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Начо, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Дани Карвахал, Каземиро, Лука Модрич, Тони Кроос, Иско, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора се изправиха един срещу друг и през миналогодишната групова фаза на турнира. Тогава в Германия Борусия стигна до късен изравнителен гол, а "белия балет" няма победа като гост на този съперник.

От началото на сезона Борусия се представя изключително уверено, записвайки страхотен старт в Бундеслигата. Отборът е допуснал само 1 гол, но пък в Шампионска лига загуби от Тотнъм с 1:3 на "Уембли". Така в днешната среща "жълто-черните" са задължени да вземат поне точка срещу европейския шампион.

Формата на Реал Мадрид не е особено добра. Отборът има вече една загуба на сметката си в Ла Лига, а отборът не се представя никак убедително в нападение.

Стартовите състави очаквайте към 20:45 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички