Реал Мадрид има проблем и това е Тухел: Изненадващ факт за треньора на Байерн преди битката за финала в Шампионска лига


Реал Мадрид има проблем и това е Тухел: Изненадващ факт за треньора на Байерн преди битката за финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2911 0

"Сантяго Бернабеу" е стадион, на който е нормално всеки треньор да иска да се докаже максимално, но и е напълно нормално пораженията да са повече от победите. Има обаче един елитен наставник в европейския футбол, който може да каже, че е постигнал нещо уникално. А именно, че не знае какво е да загубиш в дома на Реал Мадрид.

Томас Тухел с постижение, с което никой не може да се похвали на "Сантяго Бернабеу"

Това е Томас Тухел, човекът, който до 30 юни е треньор на Байерн, като все още има шанс да класира тима на финал в Шампионска лига, ако отстрани Реал.  Тухел загуби само един от деветте си мача срещу Мадрид, което вече е изненадващ факт. С Челси допусна поражение с 1:3 на "Стамфорд Бридж" на четвъртфиналите на Шампионска лига. А Мадрид прие Тухел на "Бернабеу" и на "Ди Стефано", но така и не успя да го победи.

Още: Въпрос за Реал Мадрид смълча Килиан Мбапе, реакцията му е необяснима (ВИДЕО)

Първият път беше на 7 декември 2016 г., в последния ден от груповата фаза на Шампионска лига. Тогава той беше начело на Борусия Дортмунд, като германците пристигнаха с две точки аванс. Мадрид водеше с 2:0, но с голове на Обамеянг и Ройс изравниха резултата. В Дортмунд резултатът също беше 2:2.

Тухел има завидна статистика на "Бернабеу"

Следващата среща на Тухел с императора на Европа беше през септември 2019 година. Тогава бе треньор на ПСЖ, а в Париж Реал Мадрид на Зидан беше опустошен - 3:0. В Чамартин (26 ноември) 10 минути преди края мачът беше 2:0 с два гола на Бензема, но завърши 2:2 с попадения на Мбапе и Сарабия.

В разгара на пандемията Реал Мадрид и Челси се срещнаха на полуфиналите през 2021 година. Английската скамейка принадлежеше на Тухел, а първият мач се игра при закрити врати на "Ди Стефано" - 1:1. В Лондон англичаните стигнаха до финала, като спечелиха с 2:0.

Още: Томас Тухел назова играча в Реал Мадрид, който го плаши - не е Белингам

Дори и Хосеп Гуардиола, който има успешна статистика в дома на Реал Мадрид е губил 2 пъти - и то в Шампионска лига. Карло Анчелоти е най-добрият треньор в историята на европейската надпревара. Легенда на Мадрид, като треньор на съперник той посети два пъти "Бернабеу". И загуби и двете: 3:1 от Милан в груповата фаза през 2003 г. и 4:2 с Байерн през 2017 година. А Мануел Нойер фаворизира Джуд Белингам за "Златната топка".

Още: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен по ТВ: Къде да гледаме 1/2-финала от Шампионска лига?

"Луксозен" проблем за Реал Мадрид: Няма удобен момент, в който да представи Килиан Мбапе

Не веднъж, а два пъти Реал Мадрид ще получи титлата си в Ла Лига

Карло Анчелоти: Байерн беше по-добър в първия мач, знаем какво да променим

Серж Гнабри и още 10 играчи, които са свързвани с Реал, но мадридчани никога не са ги искали

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички