Реал Мадрид и ПСЖ - новото съперничество на Европа


Реал Мадрид и ПСЖ - новото съперничество на Европа
Снимка: Getty Images

2014 0

Реал Мадрид пренаписа историята си снощи, спечелвайки рекордната 14-а титла от Шампионска лига, като по този начин има двойно повече трофеи от втория в класирането - Милан в тази надпревара. 

Само няколко дни преди това, обаче, плановете на "белите" по отношение на лятната селекция бяха провалени. 

Килиан Мбапе, смятан за сигурно ново попълнение в редиците на Карло Анчелоти за следващия сезон, избра да преподпише с ПСЖ до 2025 година. 

Реакциите в мрежата заваляха - някои в подкрепа, други в критика, но така или иначе - няма връщане назад!

Феновете на двата тима определено го приеха най-емоционално, като разбира се привържениците на ПСЖ с огромна радост приеха решението на французина, като дори на пищната церемония, която беше организирана от клуба в чест на Мбапе, те пяха обидни песни за Реал Мадрид, като дори самият нападател реагира с усмивка.

На другия полюс са феновете на Реал Мадрид, които отговориха преди и по време на финала срещу Ливърпул, показвайки, че младокът е направил грешен избор и, че той никога повече няма да има възможността да играе за "белия балет". 

"Кой е Килиан? Килиан ми е съсед." или " Той никога няма да спечели Шампионската лига, ние не го искаме вече", бяха част от песните, с които "кралските" фенове отпразнуваха 14-ата.

Президентът на "белите" - Флорентино Перес също коментира решението Килиан Мбапе след финала, заявявайки че: " Днес Мбапе не съществува. Това, което съществува, е празникът на Реал. Да победиш клубове, подкрепяни от държавата? Те имат най-големи бюджети и затова имат най-добрите играчи. В Мадрид не раздаваме пари. Ние разпространяваме определен начин на виждане на футбола, морала и ценностите!"

А ето как Барселона поздрави Реал Мадрид за титлата в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички