ПСЖ победи след перфектно първо полувреме, Дортмунд без гол, но с червен картон


ПСЖ победи след перфектно първо полувреме, Дортмунд без гол, но с червен картон
Снимка: Getty Images/Guliver

9441 0

Отборът на Пари Сен Жермен се присъедини към компанията на Аталанта и Лайпциг на четвъртфиналите в Шампионска лига, след като надделя над Борусия Дортмунд с 2:0 и заличи преднината на германския тим от първия двубой. Срещата се изигра на празния "Парк де Пренс".

Още през първите минути на първата част стана ясно, че тежки моменти очакват Дортмунд, който сякаш не можеше да навлезе в двубоя, благодарение на добрата игра на своите домакини. В крайна сметка френският шампион взе своето още през първата част, реализирайки две попадения чрез Неймар и Бернат.

Второто полувреме бе съвсем различно. Очаквано гостите излязоха напълно пременени и наложиха контрол още от самото начало, като постепенно натискът се увеличи. С напредването на времето обаче нервите взеха връх и Емре Джан фаулира Неймар, след което го събори на земята без топка, заради което бе изгонен. Глупав жълт картон от скамейката си изкара Ди Мария, който ще изпусне първия четвъртфинал заради тази си проява.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

През първите 10 минути очаквано домакините бяха по-активният тим, като контролираха топката повече и се стигна до няколко опита за подаване в противниковото наказателно поле. Все пак, парижани така и не успяха да създадат по-опасна ситуация, която да накара Бюрки да се намеси. Гостите от своя страна се бяха подредили добре в защита.

В 18-ата минута Борусия организира бърза атака, като Ашраф Хакими проби отдясно и опита успоредно подаване към голмайстора Холанд, който обаче се размина с топката. Впоследствие тя се озова в Санчо, който опита да завърши от въздуха от границата на наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата.

25' - Единсон Кавани изпусна сам срещу Роман Бюрки. Уругваецът бе изведен по прекрасен начин и имаше достатъчно време, но стреля встрани, като повторенията показаха, че швейцарският страж на Дортмунд е имал минимален контакт. След корнера не се стигна до нова опасност. Голям пропуск за Кавани!

28' - 1:0! При второто по-сериозно положение ПСЖ откри резултата. Това стори мегазвездата Неймар, който бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране от ъглов удар. Хумелс остана под топката, а Хакими закъсня да покрие бразилеца и авансът за домакините е налице.

В 36-ата минута Джейдън Санчо си спечели пряк свободен удар. Именно той застана зад топката и стреля нелошо, но дистанцията бе твърде голяма и ударът му не представляваше проблем за стража на парижани - Кейлор Навас.

45+1' - 2:0! Добра комбинация на домакините изведе Сарабия отдясно, който пусна остра топка в наказателното поле, а тя бе засечена от Хуан Бернат, който я промуши през краката на капитана на Дортмунд (Пишчек), за да удвои преднината за своя тим.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

През втората част гостите излязоха пременени и още в първите минути си личеше промяната в нагласата им - повече контрол върху топката и повече агресия. Все пак първото положение бе в полза на ПСЖ, след като Анхел ди Мария стреля от далечна дистанция от пряк свободен удар и затрудни Бюрки, който изби в корнер. Страхотно изпълнение на аржентинеца.

В 64-ата минута голямата звезда на домакините - Килиан Мбапе, се появи на терена на мястото на асистиралия за второто попадение - Пабло Сарабия. Веднага след появата си той влезе в ритъм и отигра няколко топки пред противниковото наказателно поле.

Гостите направиха промени, като на терена се появиха Юлиан Брант и 17-годишният Рейна. Постепенно "жълто-черните" наложиха своя контрол върху двубоя и принудиха ПСЖ да се прибере пред своето наказателно поле. В 73-ата минта Брант опита удар от границата на наказателното поле, но той бе слаб и неточен, минавайки покрай страничния стълб.

Няколко минути по-късно отново Брант стреля от подобна позиция, като този път ударът му бе блокиран от играч на домакините и се приземи върху мрежата над Кейлор Навас. След ъгловия удар обаче не се стигна до нищо по-опасно.

Минути преди края на срещата Джан фаулира Неймар, а след това футболисти на двата тима се нападнаха. Най-агресивен бе Емре Джан, който впоследствие получи жълт картон и за нарушението, и за агресията след това (избута Неймар на земята). Глупав жълт картон пък си изкара вече замененият Анхел ди Мария, който по този начин ще изпусне първия двубой от следващата фаза при класиране на парижани.

До края на срещата Дортмунд се ограничи до безидейна центрирания в наказателното поле на ПСЖ. Отбраната на френския шампион обаче устиска до самия край, като така и не се създаде по-голямо напрежение за тях.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

ПСЖ никога не е побеждавал Борусия Дортмунд в европейски клубни турнири - от 3 срещи има 2 равенства и 1 загуба. Единствената среща между тези два отбора на "Парк де Пренс" е била през ноември през 2010 г., когато мачът завършва при равенство 0:0. Също така, парижани никога не са продължавали напред в Шампионска лига, когато в елиминационната фаза са губили в първия двубой. Освен това, те са загубили 5 от последните си 6 елиминационни двубои в състезанието.

Борусия Дортмунд има 3 победи и 3 поражения като гост на френски отбори в Шампионска лига. Същевременно, "жълто-черните" имат 100%-ова успеваемост в турнира, след като са спечелили първата среща. Това се  е случвало 4 пъти, като и 4-те пъти продължават напред. Единственият отбор с по-добри показатели при 100%-ова успеваемост е Ювентус - 11 от 11.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички