ПСЖ не разби РБ Лайпциг и бе наказан с пълен обрат и червени картони в Шампионска лига


ПСЖ не разби РБ Лайпциг и бе наказан с пълен обрат и червени картони в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4287 0

ПСЖ допусна изненадващ обрат срещу РБ Лайпциг и загуби с 1:2 в Шампионска лига. Парижани поведоха с 1:0, но след това изпуснаха дузпа и няколко 100%-ови положения, което се оказа фатално. Немският тим изравни до края на полувремето с един от малкото си шансове, а през втората част получи дузпа, с която осъществи пълния обрат. Задачата за парижани бе допълнително усложнена и заради червен картон на Идриса Гей. В последните секунди на двубоя и Кимпембе си изкара червен картон, спирайки опасна атака.

Така френският шампион пропусна да се изравни на върха в класирането в групата с Манчестър Юнайтед след грешната стъпка на "червените дяволи", които загубиха от Башакшехир. Ситуацията в групата е следната - Юнайтед и Лайпциг са на първите две места с по 6 точки, а ПСЖ и турският отбор съответно на 3-то и 4-то с по 3 пункта.

Мачовете от Шампионска лига продължават след три седмици, тъй като предстои прекъсване за изиграване на двубоите на националните отбори. На 24 ноември ПСЖ и РБ Лайпциг отново излизат един срещу друг, но този път мачът ще е във Франция.

СЪСТАВИ

РБ Лайпциг: Гулачи, Анхелиньо, Орбан, Упамекано, Конате, Сабитцер, Хаидара, Форсберг, Нкуку, Мукиеле, Олмо

ПСЖ: Навас, Флоренци, Кимпембе, Маркиньос, Данило, Курзава, Гей, Ерера, Сарабия, Ди Мария, Кийн

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация през втората част дойде на сметката на домакините. Форсберг размина добре Данило и стреля в наказателното поле, но изстрелът му мина над вратата на Кейлор Навас. ПСЖ отговори с топовен удар на Мойс Кийн секунди по-късно, но и той излезе в аут.

Малко след това Данило игра неразчетено с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия отсъди дузпа за втори път в срещата, този път в полза на домакините. Форсберг застана зад топката и не сбърка след силен удар по земя, въпреки че Навас хвана ъгъла и бе близо да хване. 56' - 2:1!

Почти 15 минути по-късно френският шампион понесе втори голям удар. Идриса Гей получи заслужено втори жълт картон за остро влизане в центъра на терена, което накара главният съдия да го изгони.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

6' - 0:1! Упамекано допусна кошмарна грешка и Мойс Кийн се възползва, като му отне топката. После подаде към Анхел ди Мария, който се озова очи в очи с Гулачи и не сбърка.

Домакините от РБ Лайпциг можеха много бързо да изравнят резултата с мълниеносна атака, при която се стигна до два опасни удара, но Навас и защитниците пред него се справиха по великолепен начин. В 15-ата минута Мойс Кийн овладя добре в противниковото наказателно поле и стреля, но ударът му срещна ръката на Упамекано и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Анхел ди Мария, който обаче стреля във вратаря.

ПСЖ продължи да е по-активният отбор в срещата и създаваше опасни атаки, които често идваха и след грешки в отбраната на Лайпциг. Стигна се и до две попадения за френския шампион на Ди Мария и Кийн, но и двете бяха отменени правилно заради засади.

42' - 1:1! Все пак домакините удариха и изравниха в резултата. Анхелиньо подаде към Нкуку, който бе оставен абсолютно сам на границата на наказателното поле и имаше време да се нагласи и да стреля, като ударът му бе по земя и точно в ъгъла, без да остави шансове на Гулачи.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Мечтата на ПСЖ е да продължи да надгражда, а след като вече бе достигнат финалът в Шампионска лига, следващото стъпало е ясно - изпълняване на голямата мечта и спечелване на така жадувания от вече години насам трофей. 

Началото на сезона обаче не е мечтано, след като първо бе допусната загуба от Манчестър Юнайтед на старта, а след това не бе демонстрирана най-убедителната игра срещу турския Истанбул Башакшехир. Днес френският шампион среща познат опонент.

РБ Лайпциг и ПСЖ се изправиха един срещу друг на полуфиналната фаза от миналия сезон, когато в един двубой парижани спечелиха с категоричното 3:0. Сега немският тим ще търси реванш за поражението, което го лиши от вълшебен финал в турнира.

За момента и двата тима са с по 3 точки, така че залогът е голям - поне временно настаняване на втората позиция в групата, която дава право на класиране към осминафиналната фаза от Шампионска лига. ПСЖ ще бъде без звезди като Килиан Мбапе, Неймар, Мауро Икарди, Марко Верати и Юлиан Дракслер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички