ПСЖ изпусна да дръпне на Арсенал в Шампионска лига (ВИДЕО)


ПСЖ изпусна да дръпне на Арсенал в Шампионска лига (ВИДЕО)

2048 0

Пари Сен Жермен и Арсенал поделиха точките в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига, след като завършиха 1:1 на "Парк де пренс" в един от най-интригуващите двубои от програмата на най-силния турнир.

Съперниците на Лудогорец в Група А не излъчиха победител, което може да се окаже от полза на "орлите" в дългосрочен план в битката за излизане от групата. По същото време българският шампион стигна до 1:1 на гости на Базел и така в класирането след 1 мач всичките четири тима имат по 1 точка.

Единсон Кавани откри резултата за парижани още в 42-ата секунда, а това е най-ранно допуснатият гол от Арсенал в историята в Шампионска лига. "Артилеристите" все пак се добраха до равенството, след като Алексис Санчес се разписа в 79-ата минута.

Кавани направи още няколко сериозни пропуска не даде шанс на ПСЖ да стигне до пълен успех, а в самия край нервите не издържаха и Марко Верати и Оливие Жиру получиха директни червени картони.

Още в първата минута ПСЖ шокира гостите си и взриви "Парк де Пренс", след като Блес Матюйди направи пробив по дясното крило и сложи топката на главата на Кавани, който майсторски я насочи в ъгъла за 1:0.

Уругвайският стрелец е отбелязал три от последните си четири попадения в ШЛ среу английски отбори.

Също така попадението падна в 42-ата секунда, което е най-ранното, допускано от Арсенал в Шампионска лига.

ПСЖ имаше предимство в първите 20-ина минути и определено притискаше съперника в неговата половина, но Арсенал изравни играта след това.

И двата отбора обаче не можеха да се похвалят с кой знае колко чисти положения в оставащите минути на полувремето. 

В 35-ата минута обаче след случаен рикошет в крака на бранител Кавани успя да излезе очи в очи с Оспина. Уругвайският нападател преодоля вратаря, но някак си успя да не намери очертанията на опразнената врата.

С поведението си след почивката ПСЖ индикираше, че няма нищо против да спечели срещата с 1:0.

Арсенал пък организираше често многоходови комбинации с бързи пасове, но без да завършват акциите с удари.

Кавани в 70-ата минута изпусна сам срещу вратаря, но стреля право в тялото на Оспина. Малко преди това Орие по същия начин опропасти чисто положение, а в 75-ата Ди Мария провокира отлична намеса на стража.

В 80-ата минута обаче Арсенал стигна до така желаното попадение след сериозна суматоха в наказателното поле. След избит удар Санчес се оказа най-съобразителен около точката за дузпа и с прецизен изстрел матира Ареола - 1:1.

Състав на ПСЖ:

Алфонс Ареола, Тиаго Силва, Гжегож Криховяк, Маркиньос, Марко Верати, Единсон Кавани, Анхел ди Мария, Блес Матюйди, Максуел, Серж Орие, Адриен Рабио

Състав на Арсенал:

Давид Оспина, Лоран Кошчелни, Алексис Санчес, Месут Йозил, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Алекс Айвоби, Начо Монреал, Сантяго Касорла, Шкодран Мустафи, Франсес Коклен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички