ПСЖ измъкна ценна точка от Арсенал и поведе в групата (ВИДЕО)


ПСЖ измъкна ценна точка от Арсенал и поведе в групата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1810 0

В гвоздея на програмата тази вечер в Шампионска лига Арсенал и ПСЖ завършиха наравно 2:2 в директна битка за първото място в група "А" на турнира.

При това развитие на нещага ПСЖ и лидер в групата и при равни точки след изиграването на всички мачове в групата, французите ще останал пред Арсенал.

Първото опасно положение в мача дойде в 16-тата минута. Удар с глава на Кавани след ъглов удар е избит от голлинията от играч на Арсенал.

ПСЖ поведe в резултата след гол на Едисон Кавани. Попадението на уругваеца падна в 18-тата минута, а головия пас е дол на Блез Матуиди.

В 28-мата минута от Арсенал поискаха дузпа за нарушение срещу Аарън Рамзи, но сигнал не последва.

Първият жълт картон в мача беше показан на Маркиньос от ПСЖ в 31-та минута.

Арсенал с нови претенции за дузпа, този път за игра с ръка в наказателното поле на французите в 40-тата минута, но реферът отново запазва мълчание.

Дузпа за Арсенал най-после беше отсъдена за нарушение срещу Алексис Санчес. Оливие Жиру изравни резултата от отсъдената дузпа.

Още преди изпълнението обаче Едисон Кавани удари Рамзи без топка, но това изглежда остана скрито от главния съдия на срещата.

Защитникът на Арсенал Лоран Косчелни беше декориран в ълто вн. 53-та минута. Страхотна възможност се откри през ПСЖ в 54-минута, но гредата спаси отбора на Арсенал след удар на Лукас Моура.

Италианският национал Марко Верати също е официално предупреден в 56-та минута. Много опасен удар на Оливие Жиру беше спрян от бранител на ПСЖ мунита по-късно.

Арсенал поведе с 2:1 след автогол на Марко Верати в 60-тата минута..

Първата смяна в мача дойде в 67-та минута. Бен Арфа се появи на мястото на Криховяк.

Много опасна атака на Арсенал, но малко не достигна на Рамзи да успее да достигне остро центриране. В ответната атака ПСЖ също създава опасност пред вратата на Арсенал, но Оспина улови топката.

ПСЖ изравни резултата след удар с глава на Лукас Моура  дощъл след центриране от корнер. Топката беше отклонена от Алекс Айоби и влетя в мреата на Оспина. Асистенцията за гола е на влезлия след почивката Хатем бен Арфа.

Последваха две бързи смени в състава на Арсенал. Гранит Джака влезе на мястото на Алекс Айоби, а Тио Уолкът замени Франсес Коклен.

Две опасни контраатаки на ПСЖ малко след 80-тата минута завършиха с неточни удари на уругваеца. Арсенал извършва и последната си смяна в 82-та минута. Карл Дженкинсън отстъпи мястото си на Алекс-Окслейд Чембърлейн.

Смяна беше извършена в отбора на ПСЖ минута преди края на мача. Голмайсторът Лукас Моура напуска терена, а двубоя ще доиграе Хесе Родригес.

Страхотна възможност имаше влезлият току що Хесе Родригес, но защитник на Арсенал изчисти топката в корнер.

Стартови състави:

Арсенал: Оспина, Дженкинсън, Мустафи, Кошчелни, Гибс, Коклен, Рамзи, Санчес, Йозил, Айоби, Жиру

ПСЖ: Аредиа, Муние, Маркиньос, Тиаго Силва, Максуел, Верати, Криховяк, Мота, Матуиди, Моура, Кавани

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички