ПСЖ и Байерн (Мюнхен) ще решат съдбата на Шампионска лига в най-странния сезон


ПСЖ и Байерн (Мюнхен) ще решат съдбата на Шампионска лига в най-странния сезон
Снимка: Gulliver/GettyImages

1703 0

Тази вечер е големият финал на най-странния сезон в Шампионска лига. Въпреки прекъсването заради пандемията от коронавируса все пак ще успеем да види края на турнира. За трофея ще се борят шампионите на Германия и Франция - Байерн (Мюнхен) и ПСЖ. Двубоят между двата тима е днес от 22:00 часа на стадион "Луш" в Лисабон.

Парижани отстраниха РБ Лайпциг на полуфиналите след успех с 3:0, докато баварският гранд се справи с Олимпик Лион след победа със същия резултат. Най-впечатляващ остава резултатът на 1/4-финалите, когато Байерн победи Барселона с 2:8. Това е 11-финал за немския гранд, докато ПСЖ се класира за първи път и е мотивиран до краен предел да излезе победител.

Интересното е, че  за първи път от 1998 година насам спорът за трофея ще е изцяло между шампиони в своите страни, макар и турнирът да носи такова име.  Освен това и двата тима са водени от немски треньори. Aко победи Байерн в днешния финал в Лисабон, тимът на Ханзи Флик ще стане първият в цялата история на надпреварата, който печели трофея само с победи. До момента мюнхенският колос спечели всичките си 10 мача. Същото стори и Милан през 1992/93, но тогава "росонерите" се провалиха на финала срещу Олимпик Марсилия.

ПСЖ загуби само един от най-скорошните си 32 мача във всички турнири, отбелязвайки 70 гола в 22 срещи през календарната 2020-а. Серията на мюнхенци пък е още по-впечатляваща - 20 поредни победи и общо 24 успеха в 25 двубоя през календарната 2020-а. А какво заяви Неймар преди финала - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички