Клоп: Звучи откачено, но сме на финал в Шампионска лига


Клоп: Звучи откачено, но сме на финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1363 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе изключително щастлив от класирането на неговия тим за финала в Шампионска лига. Въпреки че загубиха с 2:4 в реванша с Рома на Олимпико, мърсисайдци продължават напред с общ резултат 7:6.

"Като за началото, и това е наистина лесно, трябва да започна с комплименти за Рома. Просто какво представяне от тяхна страна, направиха невероятен обрат и играха смело, заяви Клоп. Беше ясно, че те ще рискуват и ние се възползвахме от това, реализирайки ранен гол, което бе перфектният сценарий за нас. Впоследствие си отбелязахме нелеп автогол, последван от второ попадение в наша полза. Просто знаех, че докато не вкараме трети гол, те няма да се откажат. Мисля, че играхме много добре на контраатаки, но не бяхме достатъчно търпеливи да ги завършим. И именно поради тази причина двубоят остана отворен до самия край", коментира още немският специалист, който класира „червените“ за финала в надпреварата за първи път от 2007 година насам.

В спора за титлата на 26 май в Киев Ливърпул ще се изправи срещу шампиона от последните две издания Реал Мадрид.

"В интерес на истината това бе първият мач, в който не се представихме по най-добрия начин, но пък имахме късмет. Мисля си обаче, че с играта, която демонстрирахме до момента в турнира, напълно заслужихме мястото си във финала. Както казах и преди мача – същото, щеше да важи и за Рома. Наистина съм много щастлив за моите футболисти, за клуба и за нашите фенове. Това бе едно страхотно приключение, а сега се отправяме към Киев, което звучи откачено, но е истина“, допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички