Прескъпа ще е истинската цена на отпадането на Манчестър Юнайтед от Шампионска лига


Прескъпа ще е истинската цена на отпадането на Манчестър Юнайтед от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2286 0

Отборът на Ерик тен Хаг ще се надява на чудо, за да избегне нов мрачен провал в Шампионска лига. Манчестър Юнайтед беше позабравил вълнуващия химн, но само три месеца след завръщането си в престижната надпревара, "червените дяволи" изглежда ще се насочат към изходната врата много по-рано, отколкото са си представяли.

След поредица от игри, които бяха много забавни за неутралните, но непоносими за феновете, отборът на Ерик тен Хаг се нуждае от чудо във вторник (12.12), за да избегне преждевременното напускане. Манчестър Юнайтед не само трябва да спечели последния си мач от група А срещу Байерн Мюнхен - който не е губил мач от групата повече от шест години, но и трябва да се молят за равенство в другия мач между Копенхаген и Галатасарай.

Загубите за Юнайтед ще са огромни

Още: Мактоминей увери: С момчетата стоим твърдо зад треньора

И ако не успеят да се спасят по някакъв начин, то те ще загубят значителна суми пари, както и ще понесат значителен удар върху престижа си.

От Юнайтед ще трябва да се подготвят за първоначален удар от 9,6 милиона евро от наградния фонд при провал за 1/8-финалите. Също така и да се откажат от другите бонуси, които идват, когато напредват в състезанието: 10,6 милиона евро за достигане до четвъртфиналите, 12,5 милиона евро за полуфиналите, 15,5 милиона евро за завършване на второ място и 20 милиона евро  за спечелване на състезанието.

Това е максимум 52,7 милиона евро. Спечелването на трофея, поне на този етап, изглежда нереалистично, но те стигнаха до четвъртфиналите и през 2014 г., и през 2019 г., така че реалистичната загубена сума е от 20,2 милиона евро.

Още: Сянката на Кристиано Роналдо надвисна и над проваления трансфер на Хари Кейн в Манчестър Юнайтед

По-малко мачове се равняват на по-малко пари

Юнайтед също така ще пропусне големи мачове за изкарване на пари в елиминациите. Според "Sports Journal", Юнайтед прави средно 3,96 милиона паунда на мач от Висшата лига през 2022 г. - повече от всеки друг клуб в английското първенство. И тази цифра е 4,2 милиона паунда през тази сезон, след като клубът повиши цените на билетите с 5 процента.

Ако Юнайтед трябваше да се изправисрещу колосален клуб като Реал Мадрид или Барселона в елиминаиите, цифрата щеше да е още по-висока. Така че това са потенциални 12,6 милиона паунда поне от приходи в деня на мача, които могат да бъдат осигурени, ако Юнайтед стигне до полуфиналите.

Клубът може да си върне част от тези пари, ако отпадне в Лига Европа, която също включва допълнителен мач в плейофния кръг, въпреки че търсенето на билети вероятно ще бъде по-ниско.

Още: Ерик тен Хаг демонстрира увереност преди Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен

След 7 години в Манчестър Юнайтед: Играч напусна, а 98 дни след това бе изгонен от новия си клуб

Ще се провалят ли? Суперкомпютър оцени шансовете на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига

Томас Тухел даде обяснение за изненадващото равенство на Байерн Мюнхен в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички