В Италия: Ракитич се договори с Ювентус


В Италия: Ракитич се договори с Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1982 0

Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич вече има яснота къде ще продължи кариерата си. Хърватският национал вече е имал контакти с Ювентус и е дал предварително съгласие да подпише с италианския гранд през лятото, твърди "La Gazzetta dello Sport".

Бъдещето на бившия играч на Севиля на "Камп ноу" е неясно, след като клубът привлече халфа на Аякс Френки Де Йонг. Холандският национал ще заигра при каталунците от идващото лято според споразумението между двата клуба. Неговото идване в отбора поставя мястото на 31-годишния Ракитич в титулярния състав под заплаха.

Тъй като хърватинът се представя стабилно през сезона, в Барселона планират да се разделят с него срещу сериозна сума. През кампанията дотук той записа 45 мача във всички турнири, в които вкара 5 гола и даде 9 асистенции.

Според каталунския вестник "Спорт" обаче Ракитич ще остане на "Камп ноу" и след края на лятото. Треньорът на тима Ернесто Валверде и президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу са доволни от играта му и не искат да го продават. Самият играч също иска да остане в Каталуня. Той има договор с Барселона до лятото на 2021 година. Кой друг голям клуб иска звездата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички