Опитът и талантът се обединиха, Шави остава начело - Барселона жадува за нещичко от Шампионска лига (ВИДЕО)


Опитът и талантът се обединиха, Шави остава начело - Барселона жадува за нещичко от Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3490 0

Историческият състав на Барселона се класира за първи път от 2020 г. насам за 1/4-финалите в Шампионска лига. Подобно на последния път - и сега Наполи бе отстранен в първата елиминационна фаза от най-комерсиалния евротурнир.

Ямал с внушителни цифри за годините си

Във вторник вечер реваншът в каталунската столица бе спечелен с 3:1 и така възпитаниците на Шави се класират напред с общ резултат 4:2. В герои за победителите се превърнаха някои от по-младите - Лопес (15'), Кансело (17') и Рафиня с двете си асистенции, както и Левандовски с попадението си за крайния резултат в 83'. 

За Наполи почетният гол бе дело на косовара Амир Рахмани, който след половин час игра намали изоставането на само гол и шансът пред партенопейците бе реален. В крайна сметка възпитаниците на Калцона не се възползваха от натиска си през голяма част от второто полувреме и така допуснаха и първа загуба под негово ръководство. 

Сега Барселона се присъединява към класиралите се вече за 1/4-финалите ПСЖ, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Реал Мадрид. Арсенал по същото време доиграваше реванша си с Порто, тъй като влезе в продължения, които може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

В крайна сметка Барселона изпълни зададената цел от Жоан Лапорта и достигна до 1/4-финалите в Шампионска лига. По този начин и Шави запази треньорския си пост, поне до края на сезона, за когато самият той насрочи оттеглянето си от каталунците. 

Първо полувреме

Шави е поставен в сложна ситуация заради многото контузени и това го накара да излезе с исторически състав за важния двубой!

Още преди да са изминали и 120 секунди каталунците вече бяха създали две опасни атаки, но не се стигна до реална опасност срещу Мерет. Не след дълго Осимен остана очи в очи с Тер Стеген, но след завършека на нападението страничният съдия вдигна флага си. 

ГОЛ! Лопес поведе съотборниците си в Каталуния с перфектно отправен удар в десния вратарски ъгъл. Той се възползва от доброто подаване на Рафиня и не остави шансове на Мерет - 1:0!

ГОЛ! След само две минути Кансело успя да приближи максимално каталунците към 1/4-финала. Португалецът удвои преднината, след като секунди по-рано Рафиня нацели левия страничен стълб и кълбото се върна в притежание на домакините. 

Сред най-полезните във въпросната атака бе Ямал, който спечели повече от 30 метра в средата на терена и затрудни до крайна степен Наполи. Партенопейците се бореха пред вратата на Тер Стеген преди нападението на испанеца - 2:0!

ГОЛ! След три засади на Осимен за по-малко от половин час - централният бранител Амир Рахмани се нагърби да намаля разликата. Косоварският защитник отправи по диагонал и не остави шансове на германския супервратар - 2:1!

Второ полувреме

Гостите взеха почти изцяло инициативата след началото на втората част и за 15 минути бяха създадени четири голови положения. При едно от тях Осимен нахлу отдясно и бе съборен от младия Кубарси в наказателното поле. 

Партенопейците логично имаха сериозни претенции за дузпа, но след кратко спиране на играта - ситуацията бе подмината от Макели. 

ГОЛ! Опитът на каталунците си каза думата в 83-ата минута, когато Роберто неочаквано подаде към Левандовски, който от броени метри оформи 3:1!

Стартови състави

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кубарси, Кансело, Кристенсен, Гюндоган, Фермин, Рафиня, Ямал, Левандовски;

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Жезус, Руи, Ангиса, Лоботка, Траоре, Политано, Кварацхелия, Осимен;

Преди мача

Първата среща в Неапол се състоя на 21-ви февруари и завърши без победител - 1:1. Тогава Роберт Левандовски бе извел каталунците напред в резултата (60') след подаване на Педри, а в 75-ата минута Виктор Осимен възстанови равенството (асистенция на Франк Ангиса).

ОЩЕ: Шави преди реванша с Наполи: Готови сме и не се страхуваме от провал!

Между двата двубоя Наполи постигна две победи (6:1 срещу Сасуоло и 2:1 срещу Ювентус) и две равенства (1:1 с Каляри и 1:1 с Торино) в Серия А.

Барселона пък записа два успеха (4:0 срещу Хетафе и 1:0 срещу Майорка) и едно равенство (0:0 с Атлетик Билбао) в Ла Лига.

ОЩЕ: Треньорът на Наполи похвали двама от Барселона, назова какво се е променило в отбора му и призова за смелост!

*Франческо Калцона няма да може да разчита единствено на Пьотр Желински, докато Шави ще трябва да се оправя без контузените Френки де Йонг, Педри, Гави, Феран Торес и Алехандро Балде. Марко Алонсо пък е под въпрос.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - В търсене на победител на Барселона - Наполи: Двама са "орисани" да го доставят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички