Нюкасъл помечта за елиминации, направи на пух и прах Милан, но 7-кратният носител на Шампионска лига доказа защо е такъв (ВИДЕО)


Нюкасъл помечта за елиминации, направи на пух и прах Милан, но 7-кратният носител на Шампионска лига доказа защо е такъв (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2674 0

Милан успя да спечели гостуването си на Нюкасъл в Шампионска лига с 2:1 и по този начин стига до Лига Европа, осигурявайки си третото място в групата. За "свраките" разочарованието бе пълно, тъй като контролираха срещата, но завършват на последното място в "групата на смъртта".

Чисто игрово Нюкасъл доминираше през по-голямата част на терена. "Свраките" заслужено поведоха в 33' с гол на Жоелинтон, но през второто полувреме се сринаха. Милан намери своето темпо и вкара 2 гола. В герои за "росонерите" се превърнаха Кристиан Пулишич (60') и Самуел Чуквуезе (84'), които донесоха трите точки за своя тим.

Тъй като ПСЖ и Борусия Дортмунд направиха равен в Германия, Нюкасъл си тръгва разочарован от най-комерсиалния европейски турнир, завършвайки на последната позиция в групата с 5 точки. 

Милан продължава към Лига Европа с 8 пункта в актива си. ПСЖ, също с осем, но по-добри резултати срещу "росонерите" и първенецът в групата Борусия Дортмунд (11 пункта) продължават похода си в Шампионска лига към елиминационната фаза.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира мощно за "свраките", които в първите 5 минути наложиха своята доминация. В 5' Киърън Трипиър си пробва късмета от далечно разстояние от пряк свободен удар, но топката мина малко над напречната греда.

Силните минути за домакините продължиха, които използваха Жоелинтон и Мигел Алмирон за своите атаки. В 20-ата минута се откри златен шанс пред момчетата на Еди Хау. Именно Алмирон получи златната възможност за гол, като просто да добави топката във вратата на Милан, но тя бе изчистена в последния момент от Фикайо Томори. Отново Мигел Алмирон нанесе силен удар в 26', но Менян успя да отрази удара му без проблем.

В 33-ата минута "свраките" счупиха каръка. Антъни Гордън напредна и намери Жоелинтон. Бразилецът стреля от границата на наказателното поле и разстреля Менян за 1:0.

До края на полувремето не се стигна до нищо по-интересно, а Нюкасъл продължаваше да доминира. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След час игра "росонерите" стигнаха до първото си по-сериозно положение и откриха. Рафаел Леао проби на фланга и прати топката в наказателното поле. Там тя се озова в Оливие Жиру, който много умело я даде на Пулишич, а за американеца остана само да я прати в опразнената врата на Майк Менян за 1:1.

В 70' Гимараеш си пробва късмета малко зад наказателното поле на Милан. Бразилският национал пробва много мощен удар, който обаче бе отразен от Менян, а топката се отклони в напречната му греда.

В 79' Леао получи подарък от играчите на Нюкасъл и бе изведен сам срещу Дубравка. Португалецът стреля в близкия ъгъл, но разтресе страничния стълб и не успя да отбележи от чиста ситуация. Последва много силна контраатака на Милан в 84'. Кълбото стигна до Окафор, който намери резервата Чуквуезе, а той с много плътен удар направи обрата пълен - 1:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Нюкасъл: Мартин Дубравка, Киърън Трипиър, Джамал Ласелс, Фабиан Шар, Тино Ливраменто, Бруно Гимараеш, Люис Майли, Жоелинтон, Мигел Алмирон, Антъни Гордън, Калъм Уилсън

Милан: Майк Менян, Давиде Калабрия, Фикайо Томори, Тео Ернандес, Алесандо Флоренци, Рубен Лофтъс-Чийк, Тижани Райндерс, Юнус Муса, Кристиан Пулишич, Оливие Жиру, Рафаел Леао

ПРЕДИ МАЧА

Нюкасъл заема третата позиция в така наречената "група на смъртта" в най-комерсиалния европейски турнир с 5 спечелени точки след 5 изиграни мача (1 победа, 1 равенство и 2 загуби).

Веднага след джордитата на последната позиция се нарежда миналогодишния полуфиналист Милан - също с пет пункта след 5 мача и абсолютно същият актив от успехи, ремита и поражения.

Първата среща в групата между двата тима се изигра на 19 септември, а двата гранда не успяха да се победят в Милано, завършвайки 0:0. Сега залогът ще е в пъти по-голям, тъй като при евентуална победа и провал на ПСЖ срещу Борусия Дортмунд някой от двата клуба ще продължи към елиминационната фаза на турнира на богатите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички