Време е! Най-мечтаният дуел в Шампионска лига + Байерн Мюнхен "на колене" в невиждана ситуация


Време е! Най-мечтаният дуел в Шампионска лига + Байерн Мюнхен "на колене" в невиждана ситуация
Снимка: GettyImages

2221 0

Дойде време за старта на четвъртфиналите в най-престижния европейски клубен турнир. Безспорният гвоздей на тази фаза е сблъсъкът между двата големи фаворита за трофея - 14-кратния му носител Реал Мадрид и актуалния победител Манчестър Сити. Това ще е и пореден сблъсък между тези опоненти в последните години (вижте повече за съперничеството им по-долу в материала).

Другият дуел за вечерта обещава също да бъде много интригуващ, като Арсенал се изправя срещу Байерн Мюнхен. Германският колос бе сред най-големите фаворити в турнира от години насам, но не така стоят нещата в този сезон. На всичкото отгоре баварците са в непозната роля от дълго време - пълен аутсайдер в 1/4-финален мач от турнира. Това показва и справка в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Байерн Мюнхен е аутсайдер срещу Арсенал в Шампионска лига

Зрелище в Шампионска лига

Коефициентът на efbet за това Байерн Мюнхен да победи "артилеристите" на "Емиратс Стейдиъм" е 4,30, докато ставката за домакините от Лондон е 1,79. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 3,90. Мачът започва в 22:00 часа българско време - в колкото стартира и другият сблъсък (както и всички срещи от тази фаза).

Хари Кейн, който има 38 гола в 37 мача до момента в първия си сезон в Германия, за първи път се завръща в Северен Лондон след раздялата с Тотнъм. Срещу него обаче е Арсенал, който няма поражение в седем поредни официални срещи. Освен това тимът не е допускал гол като домакин в турнира в четири поредни мача (за последно не го стори именно срещу Байерн - когато загуби с катастрофалното 1:5 през март 2017 година).

Сензационно съвпадение е, че всъщност баварците печелят всеки от последните три официални мача срещу този съперник с разгромното 5:1. В същото време германският отбор има само една загуба в последните седем елиминационни двубоя в Шампионска лига срещу английски опоненти - от Манчестър Сити (4 победи и 2 равенства в другите мачове). Все пак именно Кейн се радва на чудесна форма срещу Арсенал - 14 попадения и 3 асистенции в 19 мача. "Топчиите" ще опитат да прекратят негативната серия да отпадат във всеки от последните четири елиминационни дуела в два мача срещу германци - всички те точно срещу Байерн.

Сблъсъкът на големите фаворити в Шампионска лига: Реал Мадрид срещу Манчестър Сити

Реал Мадрид срещу Манчестър Сити в мечтания дуел

В другия дуел за вечерта шансовете са доста по-изравнени поне на хартия. Коефициентът на efbet за победа на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу" е 2,70, докато ставката за успех в полза на Манчестър Сити е 2,60. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 3,40.

Тези съперници се срещат в трети пореден сезон в елиминациите на Шампионска лига, като си размениха по едно отстраняване преди това, a неизменно след това единият от двата тима триумфираше с трофея. Реал обаче остана непобеден и в двата мача у дома, записвайки победа и равенство. Когато стига до 1/4-финал, Реал неизменно се класира и за 1/2-финалите във всеки от последните 11 случая в надпреварата, като отстранява английски опонент в три от случаите. Освен това "кралския клуб" е спечелил 16 от последните си 21 европейски мача у дома (3 равенства и 2 загуби).

Манчестър Сити има негативен рекорд срещу испанци - 4 победи, 3 равенства и 8 загуби, но е в серия от 22 европейски мача без поражение. "Гражданите" са спечелили само едно гостуване на "Сантяго Бернабеу" (1 равенство и 3 загуби), но пък Пеп Гуардиола е победил в шест от последните си осем сблъсъка с Карло Анчелоти (1 равенство и 1 загуба). Любопитен факт е и че Манчестър Сити е получил точно едно попадение в шест от последните си седем гостувания в Шампионска лига. Към момента английският тим е в серия от 25 поредни мача във всички турнири без поражение (21 победи и 4 равенства).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички