Носителят на трофея Челси е под извънредна заплаха в Шампионска лига


Носителят на трофея Челси е под извънредна заплаха в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3666 0

Актуалният носител на трофея от Шампионска лига е под сериозна опасност. Челси не успя да удържи аванса си срещу Зенит и след страхотна битка в Санкт Петербург двата тима завършиха при зрелищно равенство 3:3, след което "сините" от Лондон останаха втори в групата си.

Въпреки че съвсем наскоро те разгромиха Ювентус с 4:0, именно "бианконерите" завършиха първи и ще имат поне на хартия по-лесен опонент за осминафиналната фаза. А ето какви са опциите пред Томас Тухел и компания, след като останаха втори.

За лондончани единствените ограничения са, че не могат да се паднат на този етап срещу друг отбор от Англия, нито пък срещу тима от групата им. Така отпадат като варианти Манчестър Сити, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Ювентус.

Най-приемливи изглежда сякаш Лил и Аякс, въпреки че говорим за шампиона на Франция и за отбор със само победи в групите, намиращ се в чудовищна форма. Най-респектиращи пък звучат имена като Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. Любопитното е, че по пътя си към трофея от миналата кампания Челси се справи именно с Реал Мадрид на полуфиналите.

В мача срещу Зенит шанс за изява получи Кепа Арисабалага. Въпреки че получи цели три попадения, Кепа се отличи със спасяване за учебниците, скачайки... като котка (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички