Наполи се изправя пред кошмара да приеме Барселона без Виктор Осимен


Наполи се изправя пред кошмара да приеме Барселона без Виктор Осимен
Снимка: Getty Images

1778 0

Актуалният шампион на Серия А - Наполи, продължава да е крайно неубедителен през настоящия сезон, а сега идва време да се завърне и към участието си в Шампионска лига. Партенопейците завършиха втори в група с Реал Мадрид и това им отреди 1/8-финал с Барселона.

През последните години каталунците са далеч от респектиращите отбори в евротурнирите, но този път най-накрая спечелиха групата си (Порто, Шахтьор и Антверпен), за да бъдат поставени напролет в Шампионска лига. 

Сред любопитните факти за престоящата среща между отборите в сряда е неубедителната форма и на двата тима. Барселона успя в събота да се наложи над Селта Виго за първи път при визитата си от 2020 г. насам, докато Наполи едва оцеля срещу Дженоа. 

И докато Валтер Мадзари умува как да ротира по-успешно състезателите си, то сега отново изглежда, че няма да използва пълноценно сензацията на миналия сезон Виктор Осимен. 

Осимен бе сензацията на миналия сезон

Мадзари е бесен от ситуацията

Нигериецът не е играл за "небесносините" от декември насам, а актуалният наставник на Наполи се оплаква, че нападателят остава непълноценен за двубоите на клубния му отбор. Мадзари направи пред DAZN това признание във връзка с участието на Осимен в ключовите за Нигерия двубои на Купата на африканските нации: 

"Според него и според лекарите, той е в слаба форма. Връщайки се от Купата на африканските нации, нямаше да е най-добрият избор да рискувам и да го оставя да играе за четвърт час до 20 минути, така ми каза лекарят.

Днес той получи почивка, но утре ще тренира. Надяваме се да го подготвим за Барселона, но участието му няма да е сигурно. Откакто пристигнах в тима, никога не е бил на разположение. Той беше контузен, трябваше да се възстанови постепенно, а след това замина за Купата на Африканските нации", категоричен е опитният специалист.

Вижте по какъв начин Барселона загря за гостуването на Наполи!

Още: От Наполи внесоха яснота за Виктор Осимен и Жозе Моуриньо

Виктор Осимен скоро обявява къде желае да играе, сега разкри краткосрочните цели (ВИДЕО)

"Ти си боклук и позор": Скандалът в Наполи придобива нови измерения, Осимен нападна агента на Кварацхелия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички