На 19, а голмайстор в ШЛ и във вътрешното първенство (20 гола в 13 мача)


На 19, а голмайстор в ШЛ и във вътрешното първенство (20 гола в 13 мача)
Снимка: Getty Images/Guliver

7609 0

Най-голямата сензация до този момент в световния футбол несъмнено е откритието на Ред Бул Залцбург - Ерлинг Холанд. Той е само на 19 години, но демонстрира впечатляващи голови умения. Голмайстор е както във вътрешното първенство на Австрия, така и в най-престижния клубен турнир - Шампионска лига.

Високият почти 2 метра норвежец е реализирал невероятните 20 гола в 13 мача. По-впечатляващо, определено, е представянето му в Европа. С клубния си отбор започна ударно участието, като реализира хеттрик за разгрома над Генк с 6:2. Последваха две поражения от Ливърпул и Наполи, но представянето на австрийците бе на много високо ниво. В личен план, пък, Холанд вкара както на мърсисайдци, така и на неаполитанци (дори 2 пъти).

По този начин 19-годишният суперталант води в голмайсторската листа на турнира, оставяйки толкова много доказани и качествени реализатори, които имат предимството да носят екипите на европейските грандове. Докъде може да стигне Ерлинг Холанд? Вижте какъв исторически рекорд записа той във вчерашния мач - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички