Играчът след Меси, вкарал най-много в ШЛ при Валверде, е...противниковият


Играчът след Меси, вкарал най-много в ШЛ при Валверде, е...противниковият
Снимка: Getty Images/Guliver

1934 0

Ернесто Валверде е треньор на Барселона от сезон 2017/18, когато замени Луис Енрике. На домашната сцена в Ла Лига всичко е перфектно, но не така стоят нещата в Шампионска лига, където каталунците, под ръководството на 55-годишния испанец, не могат да се доберат до "Купата с големите уши".

Откакто Валверде е начело на "блаугранас", логично, Лионел Меси е с най-много попадения в Шампионска лига - 19. Този, който е след него обаче, е...противниковият. Цели 7 пъти от началото на сезон 2017/18 противниковият играч е правил услуга на Барселона. Усман Дембеле и Луис Суарес са с по 4 гола.

В първия сезон на испанеца начело Себастиан Коатес и Жереми Матийо (бивш играч на Барса) от Спортинг, както и Димитрис Николау от Олимпиакос имаха нещастието да си вкарат автогол в груповата фаза на ШЛ. Последва четвъртфиналът с Рома, където при победата за каталунците с 4:1 и Даниеле де Роси, и Костас Манолас бяха в голмайсторския лист за испанците.

През миналия сезон, пък, Люк Шоу от Манчестър Юнайтед изненада неприятно Давид де Хеа. Късно снощи испанският шампион надделя трудно над Славия Прага като гост с 2:1. Единият гол бе дело на мегазвездата Лионел Меси, а другият бе автогол на Питър Олаинка. С това се затвърди една плашеща тенденция. Всъщност, вчерашният мач е кристален пример за проблема на Барселона в Шампионска лига.

Ако бъде привлечен желаният Лаутаро Мартинес от Интер, вероятно тази статистика ще бъде нарушена. Оказва се обаче, че аржентинецът би излязъл на Барселона по-скъпо дори от Антоан Гризман. Всъщност, ако информацията на "El Mundo Deportivo" се потвърди, то Мартинес би станал вторият най-скъп трансфер във футбола. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички