Моуриньо разкри какво е казал на Гуардиола в един от най-ярките моменти в Шампионска лига


Моуриньо разкри какво е казал на Гуардиола в един от най-ярките моменти в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1021 0

10 години по-късно Жозе Моуриньо разкри какво точно е казал на Хосеп Гурадиола в един от най-запомнящите се моменти в Шампионска лига. Това се случва по време на полуфиналите между Интер и Барселона, когато Пеп дава указания край тъчлинията на Златан Ибрахимович, а Моу се приближава до колегата си и му прошепва нещо в ухото.

Първата среща между двата тима в Милано завършва 3:1 в полза на италианския тим, а в реванша в 28' Тиаго Мота оставя "нерадзурите" с човек по-малко. Именно това кара Гуардиола да инструктира в този момент Златан. "Точно, когато Бускетс падна почти в безсъзнание аз бях между нашата скамейка, тяхната и мястото, където Мота бе изгонен. С едното си око видях, че на скамейката на Барселона празнуват сякаш са спечелили", припомня си Моу.

"Тогава Гуардиола повика Ибрахимович, за да му каже за тактиката, а аз просто му казах "Не се радвайте още, мачът не е свършил". В последствие Моуриньо се оказва прав, защото Интер удържа резултата цял час. Барселона печели след гол на Жерар Пике в 83-ата минута, но до втори не се стига и така Интер е на финал. „Това беше най-голямата победа в моята кариера. Загубихме с 0:1, но при епични обстоятелства спечелихме с 3:2". А на финала Интер стига до победата срещу Байерн. Междувременно пък Моуриньо призна, че два пъти е отказвал на Реал Мадрид и е приел да отиде едва чак след този финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички