Мистър Шампионска лига


Мистър Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2075 0

Безспорно най-добрият играч през 2017 година в Шампионска лига е Кристиано Роналдо. От Реал Мадрид бяха планирали това още в самото начало на сезона, след като португалската мегазвезда имаше тежък сезон 2015/16, завършил с контузия във финала на Евро 2016. Докато всички предполагахме, че Роналдо е далеч от най-добрите си дни и никога няма да го видим да доминира отново на футболния терен, Зидан и компания спокойно изчакаха решаващите месеци от сезона. И Кристиано отново беше над всички.

И докато той беше с ключов принос и за титлата в Ла Лига, то определено неговият турнир е Шампионска лига, където той собственоръчно отстрани Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид.

Срещу баварската машина той вкара общо 5 от 6-те гола, но тогава се отчете и с куп пропуски - факт, който е пренебрегван от феновете на играча и тима, но можеше да коства класирането на тима. Срещу Атлетико обаче представянето на Роналдо беше истински футболен  спектакъл - 3 гола при успеха с 3:0.

Спокойно новият прякор на португалеца може да е "Мистър Шампионска лига". Той има 10 гола и 5 асистенции в това издание на турнинра, има най-много голове в историята на най-комерсиалната клубна надпревара и, при условие че спре Джанлуиджи Буфон от единствената титла, която няма във визитката си, то Роналдо спокойно ще влезе в историята като най-великия играч на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички