Милитао и Валверде помолили да не бият дузпи срещу Сити, ето защо


Милитао и Валверде помолили да не бият дузпи срещу Сити, ето защо
Снимка: Getty Images

3763 0

Карло и Давиде Анчелоти обясниха избора си на играчи, които да бият дузпите за Реал Мадрид в реванша срещу Манчестър Сити в Шампионска лига. Старши треньорът и помощникът му са имали други идеи за някои от изпълнителите.

Защо Валверде не изпълни дузпа?

"Когато оставаха четири или пет минути до края, започнах да мисля. Джуд е добър изпълнител на дузпи, Лука е добър изпълнител на дузпи, Лукас - много добър. Начо има опит и характер, а на тренировките видяхме как изпълнява дузпи. А Антонио е играч с топки.

Феде Валверде бил "мъртъв" от изтощение

Федерико трябваше да бъде петият изпълнител, но той ми каза, че е много уморен и наистина беше мъртъв, така че решихме Рюдигер да бие. Решението за изпълнителите на дузпи се взима от треньорския щаб", посочи Давиде Анчелоти.

Причината и Едер Милитао да откаже изпълнение

Карло Анчелоти пък разкри, че още един негов играч е помолил да не бие дузпа и това е бил Едер Милитао. Той се е опасявал, че съотборникът му в националния тим на Бразилия - Едерсон, го познава добре и ще знае как ще изпълни 11-метровия наказателен удар.

"Играчите ми казаха, че искат победа, Лунин каза, че ще отрази... В крайна сметка всичко се получи. Изпълнихме много добре дузпите и бях много изненадан от Рюдигер. Не бяхме много добри в изпълненията на дузпи този сезон, но се справихме добре", обобщи италианецът. А след успеха Валверде си призна, че Сити играе по-добре от тях. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички