Миг на гениалност от Йозил провали Лудогорец в супер мач срещу Арсенал


Миг на гениалност от Йозил провали Лудогорец в супер мач срещу Арсенал

3970 0

Българският шампион Лудогорец изигра най-силния си мач в Шампионска лига през този сезон, но загуби с мегашоу с 2:3 от Арсенал на стадион "Васил Левски".

Двубоят почна неочаквано добре за "орлите". Още в 12' Кафу отбеляза за 1:0, а докато "артилеристите" се окупитят Кешеру 2 минути по-късно успя да отбележи 2:0.

До края на полувремето обаче защитата на българите се пропука на два пъти, а от това се възползваха Джака и Жиру. Първият вкара красив гол в 20', а в края на полувремето французинът се разписа за 2:2.

През вторите 45 минути "орлите" имаха два чисти шанса за гол, но Оспина се изяви брилянтно. Лудогорец играеше далеч по-добре, но въпреки това една грешка лиши домакините поне от точка. В 88' Йозил излезе сам срещу Борян, прехвърли го красиво, а след това финтира и дотичалите защитници - 2:3.

Срещата е с начален час 21:45 и ще може да я СЛЕДИТЕ НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна под бурните аплодисменти на над 35 хиляди души на стадион "Васил Левски" - най-посетеният двубой на "орлите" в Европа през този сезон.

Още в самото начало Арсенал получи отличен шанс да открие резултата. Йозил се озова на стрелкова позиция и стреля, но право в тялото на Милан Борян, който спаси.

В 12' "орлите" успяха да отбележат, след като Вандерсон центрира отлично в наказателното поле, а Кафу с отличен удар реализира - 1:0. Само две минути по-късно домакините нанесоха втори тежък удар. Кафу проби по аутлинията и успя да промуши топката за Кешеру, който разстреля Оспина от близко разстояние - 2:0 за българския шампион!

За съжаление, още в 20' резултатът беше намален. При наглед безнадеждна топка на аутлинията играч на Арсенал успя да центрира, а от играчите на Дерменджиев никой не покри Джака - удар и 2:1. При повторението се видя, че Йозил е центрирал топката, след като тя е напуснала очертанията на терена.

Последва затишие на терена, при което Лудогорец атакуваше на скорост, но защитата на Арсенал се представи на далеч по-добро ниво.

В 42' обаче гостите стигнаха до гол. Рамзи центрира отлично от крилото, а Жиру изпревари Моци и с глава засече - 2:2. Само минута по-късно събитията се бяха пренесли в другата половина и при центриране от корнер едва не се стигна до гол. Моци насочи топката отлично към вратата, но играч на Арсенал изчисти току пред голлинията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Този път "артилеристите" внимаваха много в защита и заложиха на постепенни нападение с по-прибрана халфова линия. Това намали драстично темпото в мача, а с това и головите положения пред двете врати.

В 62' Марселиньо избухна с фантастично подаване към Кешеру, който веднага изведе на стрелкова позиция Вандерсон. Ударът на бразилеца обаче беше слаб, а Оспина спаси. Само минута по-късно Марселиньо с нов пас шедьовър изведе Вандерсон сам срещу Оспина, но румънецът си поведе силно топката, а вратарят стигна до топката и блокира нападателя.

Венгер се реши на първа смяна едва в 75', когато пусна Алекс Окслейд Чембърлейн в търсене на повече скорост в атака. Иначе малко преди това Санчес остана сам срещу Борян след разсичащ пас на Джака, но чилиецът си поведе топката много зле и Борян улови.

Дерменджиев контрира с пускане на Мисиджан на мястото на Кешеру, но това не се оказа добър ход. Лудогорец се увлече да атакува в края, а това доведе до контраатака, която беше белязана от магията на Йозил. В 88' плеймейкърът беше изведен в половината на Лудогорец. Борян излезе пред наказателното поле, Йозил го подмина елегантно с прехвърляне и след това се подигра с двама защитници и отбеляза на празна врата - 2:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Борян, Натанаел, Моци, Паломино , Минев, Дяков, Анисе, Вандерсон, Марселиньо, Кафу, Кешеру

Арсенал: Оспина, Дженкинсън, Косчелни, Мустафи, Гибс, Рамзи, Йозил, Джака, Коклен, Жиру, Санчес

Ospina, Gibbs, Koscielny, Sánchez, Ramsey, Özil, Giroud, Mustafi, Jenkinson, Xhaka, Coquelin

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Само преди две седмици възпитаниците на Арсен Венгер нанесоха ужасяващо поражение на Лудогорец, печелейки с 6:0 на "Емиратс Стейдиъм" в Лондон. Това беше най-тежкото поражение за "орлите" в Европа, както и най-тежкото изобщо в трите български участия в Шампионска лига.

Георги Дерменджиев си е направил изводи от мача, като този път няма да излезе с толкова висока защита, колкото в Лондон. Почти всички голове на "артилеристите" паднаха при контраатаки на висока скорост, а част от вината може да се търси и във вратаря Владислав Стоянов.

В класирането в групата Арсенал и ПСЖ са лидери, като победата за лондончани е много важна в спора за първото място. Лудогорец и Базел са с минимални шансове да се класират напред, но пък се борят за място в Лига Европа.

ОЧАКВАЙТЕ СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА!!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички