С три сериозни промени Лудогорец ще мие срама срещу Арсенал


С три сериозни промени Лудогорец ще мие срама срещу Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1836 0

26 ноември 2014 година. Лудогорец измъква точка от един от великите английски отбори - Ливърпул (2:2), на "Васил Левски" в мач от групите на Шампионската лига.

Лудогорец няма да изневери на стила си, дори пак да падне с 0:6

Две години по-късно разградчани отново са домакини на голям тим от Острова - Арсенал. Картината сега обаче е коренно различна. Ако преди близо 24 месеца "орлите" направиха страхотен мач на "Анфийлд", губейки с 1:2 в края след гол от дузпа, то този сезон те бяха буквално отнесени на "Емирейтс" - 0:6. И то в мач, който изглеждаше като тонизираща тренировка за "топчиите".

Как може да сте такива комплексари бе, лудогорци?!

А сега Георги Дерменджиев и играчите ще трябва да се постараят да заличат впечатленията от фиаското в Лондон. Защото това бе най-голямата загуба за роден отбор в турнира на шампионите.

Днес Лудогорец може да вземе реванш от англичаните. Стига да си е направил изводите от тотално сбърканата тактика на "Емирейтс". Преди две седмици "зелените" сами вкараха вълка в кошарата. Сега предстои да видим доколко са си научили урока.

Арсенал със сигурност ще иска да спечели първото място в групата, за да може най-после да получи по-лесен съперник на осминафиналите и да ги прескочи. Лондончани ще се стремят към победата, друг е въпросът дали няма да подценят съперника след това, което се случи преди две седмици в английската столица. А им предстои и люто дерби с Тотнъм, което ще окаже влияние на треньорските решения относно стартовия състав и смените.

В лагера на разградчани трябва да променят подхода си от "Емирейтс", когато тръгнаха да продават краставици на краставичаря. Георги Дерменджиев изневери на дефанзивната си тактика от предходните три мача в Европа (б.а. - в Пилзен, в Базел и с ПСЖ в София) и се получи сериозно крушение. А това, че играчите в зелено излизаха сами срещу вратаря на два пъти и удариха греда, едва ли има кой знае какво значение, след като са отнесли цели шест шамара.

Някак доста естествено идва въпросът какво накара Георги Дерменджиев да иска от отбора да играе подчертано офанзивно на "Емирейтс". Каква е тази метаморфоза, която треньорът е претърпял, в сравнение с предходните 3 евромача. Или може би някой го е "посъветвал" как да играе Лудогорец в Лондон?!

Тази вечер българският шампион едва ли ще повтори грешката си от миналия мач и този път ще действа доста по-разумно. Очакванията са "зелените" да са настроени по-дефанзивно и да разчитат предимно на контраатаки. Нещо, което умеят добре.

Пред старши треньора на "орлите" има две основни дилеми. Силната форма на Клаудиу Кешеру напоследък задължава той да е титуляр. В последните 3 мача румънецът вкара цели 7 гола, докато Кафу започва да изпада в зимен сън. Да, за по-затворената тактика, която се очаква, може би бразилецът е по-удачен вариант, но с Кешеру на върха по-голяма свобода ще имат играчите зад и около него - Кафу, Вандерсон и Марселиньо.

Другата въпросителна е свързана с вратарския пост. В последните три мача сред 11-те започна Милан Борян, което е ясна индикация, че мястото на Владо Стоянов изстива. Родният национал допусна доста голове в последните два месеца и понесе сериозни критики. Канадският страж също не бе убедителен в последния двубой с Дунав Русе, но въпреки това е по-голяма вероятността днес под рамката да видим него вместо Стоянов. През този сезон той не е пазил в Шампионската лига, а в дебютния мач на Лудогорец в групите на турнира през септември 2014 г. срещу Ливърпул на "Анфийлд" започна именно Борян.

Арсен Венгер ще направи няколко промени в стартовия си състав. Оливие Жиру и Аарън Рамзи наскоро се завърнаха от контузии и ще са титуляри на "Васил Левски". Тио Уолкот има леки оплаквания, но ще бъде на линия, като въпросът пред френския специалист е дали да започне с него и да даде почивка на Санчес, или да не рискува.

Гранит Джака изтърпя своето наказание и ще партнира в центъра на терена на Рамзи. Айоби или Окслейд-Чембърлейн е дилемата относно левия фланг, но като че ли предпочитанията клонят към нигерийския национал.

Главен съдия на срещата ще бъде Бас Найхюис от Холандия.

Източник на превюто: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички