Мидтиланд взе точка от резервите на Ливърпул в Шампионска лига


Мидтиланд взе точка от резервите на Ливърпул в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3301 0

6-кратният европейски шампион Ливърпул не успя да победи Мидтиланд като гост след 1:1 в последния шести мач от груповата фаза на Шампионска лига. Мохамед Салах даде преднина на "червените" още в първата минута, а през втората част гол на Шолц от дузпа изравни резултата.

Юрген Клоп заложи на по-резервен състав предвид това, че мърсисайдци си осигуриха първото място още в предишния мач. Дебют в Шампионска лига записа 19-годишния Лейтън Кларксън, който изигра пълни 90 минути и се представи на отлично ниво. 

С равенството Ливърпул завършва групата с актив от 13 точки - с две повече от втория Аталанта, който победи Аякс в директния спор за второто място. Мидтиланд завърши на последното място със само две точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута Ливърпул поведе в резултата. След груба грешка в разиграването на топката от страна на домакините египтянинът успя да се отскубне зад отбраната и да преодолее стража на Мидтиланд - 0:1!

В следващите минути Диого Жота и Дивок Ориги пропуснаха по два великолепни шанса за гол. За Мидтиланд пък най-доброто положение за гол дойде в 33', когато Каба намери топката с глава на далечната греда, а ударът му преодоля Келъхър, но не и Фабиньо, който изчисти от голлинията. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мидтиланд започна по-силно второто полувреме и веднага се добра до две голови положения - пред Евандер и Сори Каба, но и двете бяха пропиляни. В 59' Дрейер излезе очи в очи с Келъхър и падна в наказателното поле, а след намесата на ВАР бе отсъдена дузпа за нарушение на вратаря. Остана спорен въпросът дали нямаше засада в хода на атаката, както и дали имаше нарушение, но в крайна сметка дузпата бе реализирана от Шолц - 1:1!

В средата на полувремето Каба стреля опасно към вратата на Ливърпул, но ударът му премина малко встрани от целта. В 77' гол на Шулц за Мидтиланд бе отменен заради засада. В 88' Евандер стреля много опасно, но Келъхър спаси. Минута по-късно и гол на Ливърпул, дело на Такуми Минамино, бе отменен от ВАР.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул вече си осигури първото място в групата, като в днешния двубой Юрген Клоп вероятно ще заложи на по-резервен състав, за да даде почивка на част от титулярите. „Има играчи, които не бяха в състава срещу Уулвс и все още имам няколко часа да взема решения преди сряда, да анализирам нещата.

Това е първият път, в който не сме задължени да печелим последния си мач от групите на Шампионска лига, но ние сме Ливърпул и винаги играем за победа. Всички тези неща в крайна сметка ще доведат и до избора ми за титулярен състав“, каза Клоп преди мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Мидтиланд: Хансен, Кулс, Святченко, Шолц, Паулиньо, Кахусте, Ониека, Евандер, Дрейер, Каба, Мабил

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Рис Уилямс, Фабиньо, Цимикас, Кейта, Кларксън, Минамино, Жота, Салах, Ориги

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички