Меси изкова фантастичен обрат и се превърна в герой за ПСЖ в Шампионска лига


Меси изкова фантастичен обрат и се превърна в герой за ПСЖ в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

9475 0

Френският гранд Пари Сен Жермен постигна много трудна победа срещу Ред Бул Лайпциг с 3:2 като домакин в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. В герой на "Парк де Пренс" се превърна суперзвездата Лионел Меси, който отбеляза два гола през втората част, за да донесе пълен обрат на своя отбор и трите точки от победата.

Двубоят започна с бурни атаки към двете врати, като първо Лайпциг можеше да вкара чрез Конрад Лаймер, а след това и Юлиан Дракслер застраши противниковата врата. В деветата минута звездният нападател на ПСЖ Килиан Мбапе блесна със солова изява, с която успя да се разпише и да открие резултата - 1:0!

В 28-ата минута обаче тимът на Ред Бул Лайпциг се добра до изравнителен гол. Анхелино успя да намери Андре Силва, който се озова сам в наказателното поле и успя да вкара във вратата на Кейлор Навас - 1:1!

До края на полувремето Кристофър Нкуку можеше да вкара за Лайпциг, но ударът му премина встрани от целта. След почивката отново Нкуку застраши вратата на ПСЖ, но изстрелът му профуча над напречната греда. 

В 57-ата минута обаче Лайпциг успя да стигне до попадение. Анхелино намери Норди Мулер, който успя да прати топката в мрежата на ПСЖ и да донесе пълен обрат на своя отбор. Втора асистенция за Анхелино в мача - 1:2!

В средата на полувремето Лионел Меси извади ПСЖ от тежката ситуация. Аржентинецът получи брилянтен пас от Килиан Мбапе и излезе сам срещу вратаря. Последва удар, който беше отклонен в гредата, но при добавката Меси не сгреши и изравни резултата - 2:2!

В 73-ата минута Мохамед Самакан извърши нарушение в наказателното поле на Лайпциг и главният арбитър отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Лионел Меси, който бе безпогрешен, реализирайки второто си попадение в мача за пълен обрат - 3:2!

В продължението на мача ПСЖ получи още една дузпа, като този път тя бе изпълнена от Килиан Мбапе. Французинът обаче пропусна от бялата точка.

С победата ПСЖ оглави класирането в група с актив от 7 точки - с един пункт повече от втория Манчестър Сити. Третото място е за Брюж с актив от 4 точки, докато Лайпциг е на последното място без победа от началото на Шампионска лига.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

ПСЖ и Лайпциг се срещнаха цели 3 пъти през миналата 2020 година. Първо ПСЖ отстрани РБ Лайпциг на полуфиналите в турнира през сезон 2019/20, когато те се провеждаха в един двубой (успех с 3:0), а след това жребият ги събра в една група през следващата кампания.

Тогава те си размениха по една победа с по 1 гол разлика и в крайна сметка финишираха на първите две места в класирането с равен брой точки (12), оставяйки Манчестър Юнайтед 3-ти.

ПСЖ ще бъде без редица звезди, сред които Анхел ди Мария, Кейлор Навас, Неймар, Паредес, Серхио Рамос (който все още не е дебютирал), като под въпрос е и Мауро Икарди заради лични проблеми.

Все пак отборът ще бъде поведен от Лионел Меси, Килиан Мбапе и останалите звезди в състава. Дани Олмо пък е един от големите липсващи за РБ Лайпциг.

СЪСТАВИ

ПСЖ: Навас, Хакими, Маркиньос, Кимпембе, Нуно Мендеш, Ерера, Гай, Верати, Меси, Дракслер, Мбапе

РБ Лайпциг: Гулачи, Клостерман, Орбан, Симакан, Анхелиньо, Адамс, Лаймер, Айдара, Мукиеле, Нкунку, Андре Силва

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички