Маурисио Почетино: Не успяхме да отговорим на агресивността на Олимпиакос


Маурисио Почетино: Не успяхме да отговорим на агресивността на Олимпиакос
Снимка: Guliver/GettyImages

1130 0

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино изрази недоумението си от изпуснатата победа на "шпорите" в гостуването на Олимиакос вчера. Лондончани поведоха с 0-2, но отпускането в края на първото полувреме и в началото на второто им коства победата. Припомняме, че Тотнъм стартира неубедително кампанията в Шампионска лига и миналата година, като имаше само 3 спечелени точки след първите 3 мача, но след това подобри своята игра и достигна финал в надпреварата.

На пресконференция след двубоя в Гърция Маурисио Почетино заяви: "Смятам, че много лесно можем да си обясним случилото се. Когато не поддържаме интензивността в нашата игра, имаме проблеми. Тук не става дума за качествата на играчите. Става дума за това те да бъдат концентрирани, фокусирани и агресивни. Колко пъти го направиха днес? В кои моменти от мача показаха играта от мача с Кристъл Палас? Това е точният пример, който показва голяма разлика. Не става дума за тактика или за качествата на играчите. Става дума за възможността на всеки един от тях да се подготви за битка", заяви Почетино. "Във футбола на такова ниво трябва да отговаряш на интензивността, агресията и мотивацията в играта на противника. Тогава ще си проличат и качествата във всеки един от футболистите. Това е първото нещо, към което трябва да се стремим. За това не е отговорен един човек, а всички. Не е нормално в рамките на 3 дни да има такава разлика в играта ни. Това за мен е разочароващото в ситуацията. Чувствам се зле заради всички свързани с отбора", добави мениджърът.

Маурисио Почетино сподели и недоволството си от неизпълнените указания от футболистите на Тотнъм: "От самото начало имахме план, който не успяхме да изпълним. На полувремето казах на своите играчи, че въпреки преднината от два гола, играта ни не е добра. Олимпиакос имаха много положения,а първото им попадение падна в неподходящ момент. Не успяхме да покажем агресията, която е нужна в такъв тип мачове", завърши треньорът на "шпорите". Резултатите и голмайсторите от вчерашните срещи от Шампионска лига можете да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички