Манчестър Юнайтед се подигра с труда на Хойлунд, Галатасарай пирува насред “Олд Трафорд” (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед се подигра с труда на Хойлунд, Галатасарай пирува насред “Олд Трафорд” (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

12969 0

Галатасарай поднесе сензацията и би Манчестър Юнайтед насред “Олд Трафорд”. Битката във вторник вечер бе част от втория кръг в груповата фаза на Шампионска лига. Турският шампион изоставаше на два пъти в резултата след попадения на суперталанта Расмус Хойлунд (17',67'), но в крайна сметка обърна до 3:2.

Галатасарай успя да се наложи след попаденията на Заха (23'), Актюроглу (71') и Икарди (81'). Възпитаниците на Бурук се огъваха под натиска в началото на второто полувреме и това даде резултат отново чрез датчанина. Негов гол обаче бе отменен след час игра. 

"Лъвовете" връщаха бързо попаденията на "червените дяволи" и дори бяха подпомагани от кошмарни грешки на домакините. Възпитаниците на Ерик тен Хаг можеха да загубят и с по-голяма разлика при пропиляната дузпа на Икарди. 

До възможността пред аржентинеца се стигна след кошмарна грешка на Онана и последвало нарушение на Каземиро, довело до втори негов жълт картон в срещата. Така домакините играха около 20 минути с човек по-малко. 

В крайна сметка Галатасарай се изкачи до второто място във временното класиране с 4 точки, а водач е Байерн Мюнхен с пълен актив. Трети е Копенхаген с 1 пункт, а Юнайтед няма нито един. 

В крайна сметка срещата можеше и да е повторение на първата между двата тима от 1993 г. Тогава на "Олд Трафорд" бива постигнато зрелищното 3:3. 

Първо полувреме

ГОЛ! Натискът на домакините даде резултат в 17-ата минута чрез новата лятното попълнение Хойлунд. Датчанинът засече центриране на Рашфорд във вратарското поле. Преди това Каземиро бе извел англичанина отдясно и даде ударно начало на контратаката! 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 23-ата минута бившият играч на "червените дяволи" Уилфред Заха бе изведен, а Далот не успя да го спре. Той допусна и фрапантна грешка, след като кълбото го прехвърли, а след това Онана не успя да реагира! 1:1!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

След точно час игра датският нападател на домакините отново поведе съотборниците си напред в резултата, но не за дълго. ВАР мигновенно се намеси и отмени попадението. 

От началото на второто полувреме гостите дори контролираха повече кълбото - 55%, докато головите ситуации бяха по 2. 

ГОЛ! С поредния си опит Хойлунд, този път от редовна позиция, успя да реализира за 2:1. Той се възползва от груба грешка на Санчес в центъра на терена и бе непоколебим срещу опитния Муслера в 68-ата минута! 

По-малко от 120 секунди по-късно Керем Актюроглу имаше всички предпоставки да изравни, но кълбото премина на сантиметри от десния страничен стълб. 

ГОЛ! Едва в 71-ата минута Актюроглу в крайна сметка успя да изравни за 2:2! С мощен удар от близка дистанция той завърши успешно мълниеносната комбинация между Икарди и Йълмаз. 

Същински кошмар се разигра за Юнайтед около началото на заключителните 10 минути. Първоначално Онана се отчете с поредната си грешка от началото на сезона и подаде на Мертенс. Той бе спрян от Каземиро, а бразилецът бе изгонен с втори жълт картон. 

С изпълнението на наказателния удар се нагърби Икарди, но той не намери очертанията на вратата. Опитният нападател пробва изпълнение в долния ляв ъгъл, но се оказа неуспешно. 

ГОЛ! Гостите в крайна сметка обърнаха за 3:2 в 81-ата минута. Именно Икарди бе изведен от Санчес на стрелкова позиция и успя да прехвърли Онана. 

Video edited on Kapwing

Стартови състави

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Варан, Линдельоф, Амрабат, Каземиро, Маунт, Мейбри, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

Галатасарай: Муслера, Анхелино, Бардакджъ, Санчес, Бое, Айхан, Торейра, Заха, Актюроглу, Тете, Икарди

Преди мача

Възпитаниците на Тен Хаг са в неубедителна серия и ще се опитат да се върнат на победния път с успех тази вечер. В последните си пет срещи от всички турнири победиха Кристъл Палас (за Карабао Къп) и Бърнли, но отстъпиха пред Палас, Байерн и Брайтън. 

Галатасарай стартира в груповата фаза с реми като домакин на Копенхаген (2:2), но той бе изключително драматичен. "Лъвовете" изравниха между 86-ата и 88-ата минута. Трябва да се отбележи, че Галатасарай не е губил официален двубой от 30-и април - 1:3 от Бешикташ.

Днешните съперници имат сравнително богата история помежду си. Те са се срещали общо 3 пъти в Шампионска лига, а за последно играят контрола през 2016 г. Тя бива спечелена от световния колос с 5:2, а в официалните срещи Юнайтед печели две от тях, един успех за турците и три ремита. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички