Манчестър Сити предлага тройно увеличение на заплатата на Фил Фодън


Манчестър Сити предлага тройно увеличение на заплатата на Фил Фодън
Снимка: Getty Images

2162 0

Английският гранд Манчестър Сити планира да предложи нов контракт на своя полузащитник Фил Фодън, съобщи The Mirror. През настоящия сезон 20-годишният халф вкара 13 гола и асистира за 9 в 42 мача. Според източници, клубът възнамерява да продължи договора на Фодън с два сезона - до лятото на 2026 г. и да увеличи заплатата му три пъти - от 30 000 на 100 000 паунда седмично.

Миналата седмица футболистът отбеляза победния гол срещу Борусия Дортмунд в реванша от 1/4 финалите на Шампионската лига. Той стана вторият футболист, който успява да се разпише и в двата мача от 1/4 финалите на Шампионска лига, преди да е навършил 21 години.

По-рано това се бе удавало единствено на Килиан Мбапе от тима на Пари Сен Жермен. Фодън също така постави рекорд за голове в ШЛ за английски играчи до 21 години. В полуфиналите на Шампионска лига Манчестър Сити ще играе с Пари Сен Жермен.

В същото време обаче се появиха информации, че заради новата Суперлига УЕФА може да връчи титлата на ПСЖ предсрочно (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички