Манчестър Сити получава втори шанс срещу Реал Мадрид, а Милано ще гори на Интер - Милан


Манчестър Сити получава втори шанс срещу Реал Мадрид, а Милано ще гори на Интер - Милан
Снимка: Getty Images

5076 0

Тази вечер (19 април) станаха ясни и другите двама полуфиналисти в Шампионска лига. Интер се разправи с Бенфика, а Манчестър Сити не позволи да се стигне до изненада и довърши започнатото на "Алианц Арена" срещу Байерн Мюнхен.

Манчестър Сити получава втори шанс

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола успяха да отстранят един от фаворитите за спечелването на Шампионска лига Байерн Мюнхен. "Гражданите" се наложиха с 3:0 у дома, а след 1:1 на "Алианц Арена" продължават напред към полуфиналите, където ще срещнат стария познайник Реал Мадрид.

През изминалия сезон Сити докосваше финала в Шампионска лига, но уникален обрат на Реал Мадрид от 1:0 до 3:1 на мадридчани на "Бернабеу" разби мечтите на "гражданите" за пореден път в турнира на богатите. Сега обаче, по-опитни от всякога, Гуардиола и неговите момчета ще търсят безапелационния успех над "лос бланкос".

На Ботуша се готвят за война в Милано

Интер също не допусна изненада в сблъсъка си с Бенфика. Футболистите на Симоне Индзаги стигнаха до успех с 0:2 на "Ещадио Да Луж" в Португалия, но реваншът на "Джузепе Меаца" бе далеч по-интересен, завършвайки 3:3. С общ резултат от 5:3 Интер продължава към 1/2-финалите, а там го чака градския съперник Милан.

Двата тима се срещнаха за последно в Шампионска лига през сезон 2004/05, а тогава Милан надделя с общ резултат от 5:0 на четвъртфинал. "Росонерите" стигнаха до финала в този сезон, но Ливърпул стигна до триумфа след небезизвестния обрат от 3:0 до 3:3 и успех след дузпи.

Първите полуфинални срещи ще се изиграят на 9 и 10 май, а реваншите съответно на 16 и 17 май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички