Интер успя да подчини Бенфика пред 75 хиляди и се готви за война с Милан в Шампионска лига (ВИДЕО)


Интер успя да подчини Бенфика пред 75 хиляди и се готви за война с Милан в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3920 0

Италианският Интер и Бенфика не успяха да се победят, завършвайки при 3:3 във втория мач между двата тима в четвъртфиналната фаза на Шампионска лига. "Нерадзурите" продължават към полуфиналната фаза след общ резултат от 5:3 в двата мача.

Двата европейски гранда изиграха един зрелищен мач, в който паднаха 6 попадения. Резултатът бе открит от домакините след чудесен удар на Николо Барела. Бенфика успя да изравни малко преди почивката с гол на Аурснес.

През втората част отново Интер излезе напред след попадение на Лаутаро Мартинес, а по-късно удвои преднината си до 3:1 чрез Хоакин Кореа. Бенфика обаче не се даде на "нерадзурите" и успя да стигне до 3:3 с късни попадения на Антонио Силва и Петър Муса.

Бенфика казва "чао" на турнира, а Интер и Милан ще спорят за място на финала в Истанбул в полуфиналната фаза.

УНИКАЛНАТА АТМОСФЕРА НА "ДЖУЗЕПЕ МЕАЦА" ПРЕДИ СТАРТА НА ДВУБОЯ (ВИДЕО)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по чудесен начин за Интер, които започнаха да атакуват от първата минута. Ранен шанс се откри пред Лаутаро Мартинес, който опита да изведе Федерико Димарко, но пасът му бе твърде бърз и вторият не успя да стигне до топката. В крайна сметка, резултатът бе открит от домакините в 14-ата минута. Мартинес намери Барела, а италианецът стреля технично и наказа Одисеас за 1:0.

Video edited on Kapwing

Веднага след попадението Бенфика се активизира и започна да търси път към вратата на Онана. Проблемът за португалците обаче бе добре стоящата защита на Интер, която не позволяваше на гостите да пробият. В 25' Бастони нанесе опасен удар с глава, но той бе блокиран от защитник и не успя да застраши Одисеас Влаходимос.

В 33' Лаутаро Мартинес успя да вкара топката с глава, но попадението веднага бе отменено, тъй като в реално време се видя как аржентинецът използва ръцете си срещу Жилберто, за да стигне до топката. В 38' Бенфика успя да изравни. Аурснес надскочи Дъмфрис в наказателното поле и с прострелен удар с глава матира Онана за 1:1.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Бенфика стартира втората част на високи обороти. Гостите започнаха да търсят гола още от началните секунди. Те успяха да създадат опасни атаки и да се доберат до наказателното поле на Интер, но така и не съумяха да нанесат точен удар, който да порази вратата на Онана. Федерико Димарко имаше възможността да стреля в 59-ата минута след хубава атака на "нерадзурите", но шутът му бе блокиран.

В 67' обаче Интер организира чудесна атака на левия фланг, в която Хенрих Михитатариян и Федерико Димарко комбинираха. Вторият бе изведен в наказателното поле и пусна топката към Лаутаро Мартинес, който просто я добави в полуопразнената врата на Бенфика за 2:1.

Video edited on Kapwing

Интер удвои преднината си и до голяма степен сложи точка на спора в 78'. Федерико Димарко се отчете с втора асистенция с хубав пас към Хоакин Кореа. Вторият овладя и с чудесен удар прати топката във вратата на Одисеас, като и страничният стълб помогна за гола - 3:1.

Video edited on Kapwing

В 87' обаче Бенфика върна още едно попадение. Алехандро Грималдо прати топка в наказателното поле на Интер, а там Антонио Силва се извиси над всички и вкара с глава за 3:2.

Video edited on Kapwing

В последната минута от добавеното време Бенфика успя да оформи крайното 3:3. Петър Муса стигна до избита топка в наказателното поле и от близка дистанция наказа Онана с удар в средата на вратата. 

СЪСТАВИ

Интер: Онана, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Михитариян, Димарко, Л. Мартинес, Джеко

Бенфика: Одисеас, Жилберто, Силва, Отаменди, Грималдо, Флорентино, Чикиньо, Аурснес, Марио, Рафа, Рамош

ПРЕДИ МАЧА

Най-интересното е, че и двата отбора загубиха своите мачове през уикенда в съответните си първенства. Интер бе сломен у дома от амбициозния тим на Монца с минималното 0:1, а Бенфика загуби със същия резултат като гост на Чавес.

В първата среща на "Ещадио Да Луж" в Лисабон попаденията за Интер бяха отбелязани от Николо Барела и Ромелу Лукаку. Очаква се точно тези футболисти да създадат много болежки на португалците и в Милано.

Победителят от тази среща ще се класира към полуфиналната фаза в турнира на богатите, където ще срещне Милан, който вчера (18 април) отстрани Наполи след общ резултат от 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички