Манчестър Сити надви Реал Мадрид в епично голово зрелище в Шампионска лига (ГАЛЕРИЯ)


Манчестър Сити надви Реал Мадрид в епично голово зрелище в Шампионска лига (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

13416 0

Европейските грандове Манчестър Сити и Реал Мадрид сътвориха един от най-зрелищните мачове в тазгодишното издание на Шампионска лига, след като си вкараха седем гола на "Етихад" в първия мач от 1/2-финалите. "Гражданите" победиха "белия балет" с 4:3, но дори могат да съжаляват, че не спечелиха с по-голяма разлика.

Двубоят стартира кошмарно за гостите от Мадрид, които след десетина минути игра вече изоставаха с два гола след попадения на Кевин де Бройне и Габриел Жезус. В следващите минути Сити изпусна още няколко добри шанса за гол, докато не дойде 33-ата минута, когато страхотен гол на Карим Бензема направи резултата 2:1.

През втората част събитията на терена не се промениха особено и Манчестър Сити продължи да е по-опасният отбор в атака. В 53' Фил Фодън се разписа след страхотна игра на Фернандиньо, но пък само две минути по-късно Винисиус направи фантастичен индивидуален пробив, след който резултатът стана 3:2.

В 74-ата минута Бернардо Силва отново направи разликата между двата тима два гола, но дузпа, реализирана от Карим Бензема в стил "паненка" в 82-ата, оформи крайното 4:3. Този резултат може да се приеме като разочароващ за домакините, които изпуснаха куп голови положения. Гостите пък могат да бъдат доволни, че си тръгнаха само с гол пасив преди реванша на "Бернабеу", който е на 4 май.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 90 секунди игра Манчестър Сити вече бе напред в резултата. Рияд Марез действа агресивно по десния фланг, пробивайки остро към средата на терена. Последва хитро центриране в наказателното поле на "белия балет", което изненада бранителите. Кевин де Бройне се включи от задна позиция, за да плонжира и да засече топката с глава в мрежата на Тибо Куртоа - 1:0!

В 11-ата минута Манчестър Сити реализира втори гол във вратата на Куртоа. След офанзива по левия фланг топката се озова в Кевин де Бройне, който центрира в наказателното поле. Кълбото стигна до Габриел Жезус, който бе пазен от Давид Алаба, но бранителят на Реал Мадрид не успя да го спре. Бразилецът се озова на стрелкова позиция на няколко метра от вратата и се разписа - 2:0!

ДУЕЛЪТ МАНЧЕСТЪР СИТИ - РЕАЛ МАДРИД В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

В 25-ата минута Рубен Диаш едва не си вкара автогол, след като уцели греда, но и в ситуацията имаше засада и евентуално попадение нямаше да бъде зачетено. Секунди по-късно Манчестър Сити вече бе пред противниковата врата, където Рияд Марез влезе на скорост и се озова на стрелкова позиция. Последва мощен удар към близкия ъгъл, който обаче се уви в мрежата от външната страна.

В 29' Сити изпусна пореден страхотен шанс за трети гол. След мълниеносна контраатака Кевин де Бройне пусна перфектния извеждащ пас за Фил Фодън, който от чиста позиция в наказателното поле опита да намери далечния ъгъл на вратата на Куртоа, но изстрелът му профуча на сантиметри от гредата.

В 33-ата минута Реал Мадрид намали изоставането си. Ферлан Менди направи наглед безобидно центриране към наказателното поле на Манчестър Сити, но Карим Бензема успя да нанесе фантастичен удар от воле, който намери далечния ъгъл на вратата на "гражданите", а Едерсон нямаше какво да стори - 2:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Карло Анчелоти смени Давид Алаба с Начо Фернандес, а скоро след това влезлият като резерва бранител за малко да се превърне в грешник. Начо бе преодолян с лекота от Рияд Марез в първите секунди на втората част, като алжирецът излезе сам срещу Куртоа. След това Марез нанесе удар към далечната греда, който срещна гредата. Топката се върна във Фодън, който също опита изстрел, но Карвахал изби пред голлинията.

В 53-ата минута Манчестър Сити вече нямаше грешка и се добра до трето попадение във вратата на Реал. Фернандиньо успя да пресече подаване между играчите на гостите, за да подхване бърза атака за своя отбор. Бразилецът се включи по десния фланг и центрира перфектно в наказателното поле за Фил Фодън, който от непосредствена близост до вратата засече с глава и се разписа - 3:1!

Само две минути по-късно Реал Мадрид върна едно попадение. Винисиус действа хитро покрай тъчлинията в средата на терена, елиминирайки Фернандиньо с движение без топка. Последва спринт от бразилеца с топка в крака към вратата на Манчестър Сити. Накрая Винисиус предпочете сам да завършва и успя да порази вратата на Куртоа - 3:2!

В 74-ата минута Манчестър Сити отново възстанови аванса си от два гола. Габриел Жезус опита да пробие към наказателното поле на Реал, но бе фаулиран на границата от Тони Кроос. Топката обаче се озова в Бернардо Силва и съдията пусна авантаж. Португалецът се възползва и нанесе мощен удар в близкия ъгъл на вратата на Куртоа, който се превърна в гол - 4:2!

Малко по-късно Рияд Марез навърза цялата отбрана на Реал и излезе сам срещу Тибо Куртоа, но от малък ъгъл не успя да нанесе точен удар, пращайки топката в аут. В 81-ата минута Реал Мадрид отново намали изоставането си. Този път "белите" сториха това чрез дузпа, отсъдена за игра с ръка на Аймерик Лапорт. Карим Бензема застана зад бялата точка и изпълни дузпата в стил "паненка" - 4:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Зинченко, Лапорт, Диаш, Стоунс, Родри, Бернардо Силва, Де Бройне, Фодън, Марез, Жезус

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Модрич, Кроос, Валверде, Родриго, Винисиус, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Два от най-силните отбори в Европа - Манчестър Сити и Реал Мадрид, се срещат на 1/2-финалите в Шампионска лига, за да определят кой измежду тях ще спори за трофея в най-престижната клубна надпревара. Хосеп Гуардиола ще опита да изведе "гражданите" до исторически първи трофей в Шампионска лига, но за целта неговият отбор трябва да отстрани най-титулувания клуб - Реал, който има рекордните 13 трофея.

И двата тима са лидери в местните си първенства, но докато Реал е почти сигурен шампион в Испания, то Сити е с крехка преднина от само една точка пред втория Ливърпул. За днешния двубой на "Етихад" Гуардиола няма да може да разчита на Жоао Кансело, който изтърпява наказание, а Джон Стоунс и Кайл Уокър са под въпрос. Карло Анчелоти пък ще трябва да се оправя без Мариано, Еден Азар и Лука Йович, докато Давид Алаба и Каземиро са под въпрос.

Коефициентите за гладиаторския дуел Манчестър Сити - Реал Мадрид вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички