Лудогорец винаги повежда в домакинствата си от Шампионска лига


Лудогорец винаги повежда в домакинствата си от Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6037 0

Лудогорец винаги вкарва гол в домакинствата си от Шампионска лига и дори винаги повежда в резултата срещу съперниците си до момента от двете си участия в груповата фаза.

На "орлите" им предстои последното домакинство от тазгодишната програма на най-силния турнир - срещу Базел от 21:45 часа в сряда на Националния стадион "Васил Левски".

Историята помни, че Лудогорец винаги е повеждал в резултата досега в ШЛ - дори при първото си участие под ръководството на Георги Дерменджиев.

Тогава Лудогорец приема първо Реал Мадрид в София и повежда още в 6-ата минута с гол на Марселиньо, преди в крайна сметка да отстъпи с 1:2 след попадения на Кристиано Роналдо от дузпа и на Карим Бензема.

След това идва историческата първа победа за български тим в групите - 1:0 с гол в последната минута на Йордан Минев. В последния двубой на "Васил Левски" е постигнато равенство 2:2 с Ливърпул, а отново домакините повеждат чрез Дани Абало още в 3-ата минута. В последствие Рики Ламбърт и Джордан Хендерсън обръщат до почивката, а Георги Терзиев в 88-ата е точен за 2:2.

През настоящата кампания Лудогорец поведе на Пари Сен Жермен с гол от пряк свободен удар на Натанаел в 15-ата минута, но се срина до 1:3 - Блес Матюйди и Единсон Кавани на два пъти се разписват за френския гранд.

Едва ли някой може да забрави великолепния дуел с Арсенал, когато чрез Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру "орлите" водят с 2:0 до 15-ата минута, но след това Гранит Джака, Оливие Жиру и Месут Йозил осъществяват обрат за "артилеристите".

По всичко личи, че може да очакваме и срещу Базел Лудогорец да открие резултата на "Васил Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички