Левандовски се забавлява в Белград при разгром на Байерн в Шампионска лига


Левандовски се забавлява в Белград при разгром на Байерн в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2676 0

Немският шампион Байерн Мюнхен постигна много изразителна победа в Белград, където надигра Цървена звезда като гост с 0:6 в пети мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Въпреки че си бяха осигурили класиране за 1/8-финалите още в предишния кръг, баварците показаха настроение и вкараха пет попадения, а голмайсторът на тима Робърт Левандовски се отличи с четири гола в рамките на само 15 минути.

Още в 14-ата минута Леон Горецка откри резултата за гостите, а до полувремето феновете по трибуните в Белград не станаха свидетели на повече попадения. За сметка на това - второто полувреме бе същинска голова фиеста.

В 53-ата минута Левандовски се разписа от дузпа, а в следващия четвърт час полякът добави още три гола на сметката си. В самия край на срещата Корентин Толисо оформи крайното 0:6 след асистенция на Перишич.

Така Байерн записа пета победа в тазгодишното издание на Шампионска лига, а Робърт Левандовски излезе начело при голмайсторите с десет попадения. Що се отнася до Цървена звезда, тимът е с актив от 3 точки - две повече от последния в групата Олимпиакос, като в последния кръг в директен спор те ще определят кой да продължи участието си в Лига Европа. 

Олимпиакос имаше преднина от два гола срещу Тотнъм в Лондон, но впоследствие изгуби контрол над мача (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички