Левандовски счупи нов рекорд и стана първи в Европа по невероятен показател (ВИДЕО)


Левандовски счупи нов рекорд и стана първи в Европа по невероятен показател (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9254 0

Роберт Левандовски за пореден път попадна под "светлината на прожекторите", този път след дебюта си за Барселона в Шампионска лига. Полякът със сигурност няма да забрави този мач, тъй като още в него успя да вкара хеттрик.

Това всъщност са и неговите първи три гола за каталунците в една среща, въпреки че вече вкара пет попадения в първите си четири срещи в Ла Лига за каталунците.

Днес той бе точен в 34', 45+3 и 67', като попаденията му бе в основата за успеха над Виктория Пилзен в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. 

По този начин Роберт Левандовски се превърна в първия играч за всички времена, успял да вкара по поне един хеттрик с три различни клуба в Шампионска лига. Той го стори през миналите години с Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, а днес добави още един още с първата си възможност с Барселона. 

Той има общо 89 попадения в срещи от Шампионска лига, а най-много в рамките на един сезон вкарва през 2019/2020, когато се разписва 15 пъти от 10 срещи, а в същото време дава и 6 асистенции. Тогава той и печели надпреварата с тима на баварците

Вижте попаденията му срещу Виктория Пилзен:

Eто как се разви и историческата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички