Барселона писа петица на чехи в мечтания дебют на Левандовски (ВИДЕО)


Барселона писа петица на чехи в мечтания дебют на Левандовски (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8041 0

Барселона записа една от най-стряскащите победи на старта на Шампионска лига през настоящата кампания, след като разби Виктория Пилзен с 5:1 пред пълен „Камп Ноу“. В герои за каталунците се превърнаха Роберт Левандовски, Франк Кеси и Феран Торес, като и тримата дебютират за тима в Шампионска лига, а полякът оформи хеттрик в срещата. За гостите почетното попадение отбеляза Ян Сикора в края на първата част.

„Блаугранас“ записаха отлично представяне и по никакъв начин не оставиха в съмнения с представянето си. Шави и компания видимо си бяха взели поука след последния двубой, когато победиха с 3:0 като гости Севиля, но започнаха срещата по ужасен начин.

Днес каталунците контролираха топката през 71% от времето и създаде 8 опасни положения, двойно повече от гостите. В срещата ВАР се намеси три пъти, като на моменти това беше от ключово значение за срещата. Първият път бе още в третата минута, когато домакините имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

В 12-ата минута друг дебютант в Шампионска лига – Франк Кеси, се възползва от корнер и с глава откри головата си сметка в надпреварата. След още толкова дойде и един от преломните моменти в срещата, когато Андреас Кристенсен извърши нарушение в своето наказателното поле, но след преглед на ВАР се оказа, че първоначално срещу него е имало нарушение и така избегна директен червен картон и дузпа.

Между 34 и 44-рата минута последва размяна на попадения – първо Левандовски също откри головата си сметка, докато Сикора отговори с почетното попадение за съотборниците си в срещата. Полякът обаче успя да вкара още един път след само три минути в добавеното време на частта.

През втората част каталунците успяха да стигнат до нови две попадения, докато интрига в срещата – липсваше. Първо в 67-ата минута „головата машина“ от Полша оформи своя хеттрик, а след 180 секунди ефектно попадение вкара и Торес, който също дебютира с каталунците в надпреварата.

По този начин Барселона се изкачи до първа позиция във временното класиране на група „С“ с една победа от една среща, каквато постигна и Байерн Мюнхен.

Първо полувреме:

Барселона започна срещата със сериозен натиск, който доведе до жълт картон за Перница още в четвъртата минута. Около този момент ВАР прегледа и ситуация, в която каталунците имаха претенции за наказателен удар, но те не бяха уважени.

Гол! Домакините се възползват от статично положение, при което Дембеле центрира от корнер в 14-ата минута. Последва леко отклонение с глава от Кунде към Кеси, като вторият отново от въздух с глава прати топката във вратата на Станиек. 1:0!

В 21-ата минута голмайсторът се опита да удвои, но опитът му бе твърде лесен за спасяване от противниковия страж. Акцентът в атаката падна върху атаката на домакините.

След три минути съдията посочи бялата точка след нарушение в наказателното поле на домакините. При въпросното положение Москера бе съборен от Кристенсен в наказателното поле, но арбитърът си промени решението след преглед с ВАР. Оказа се, че преди нарушението на бранителя, играчът на гостите е извършил фаул срещу датчанина.

Гол! Роберт Левандовски удвоява резултата на "Камп Ноу" и дебютира в Шампионска лига с екипа на "блаугранас" с попадение. Той получи пас от Роберто и успя да стреля, като мушна топката между двама противници и се озова в мрежата на Станиек за втори път! 2:0!

В 40-ата минута полякът бе близко до второ попадение в срещата, но опитът му бе изчистен в последния възможен момент от Йемелка.

В 40-ата минута Левандовски бе напът да вкара за втори път в срещата, но опитът му бе спрян в последния възможен момент от Йемелка.

Гол! Именно "спасителят" носи невероятна радост за гостуващите привърженици, тъй като успя да се включи в нападение на съотборниците си, а последвалото му центриране бе засечено от Сикора, който стопи разликата в 44-ата минута! 2:1!

Гол! Попадение след попадението в края на първата част! Домакините затвориха първата част с два гола разлика, тъй като суперзвездата Левандовски вкара второто си попадение за първите 45 минути. Това се случи в добавеното време, когато първо Дембеле загуби, но си върна бързо топката, съумя да центрира, а полякът с глава засече на плонж за 3:1!

Второ полувреме:

Втората част започна с нов натиск на домакините, който им донесе три опасни атаки до 60-ата минута. Малко преди това ВАР прегледа фаул на Хори за евентуален червен картон, но вместо това се стигна единствено до жълт.

В 65-ата минута той засече центриране и това можеше да се превърне в попадение, но кълбото профуча покрай напречната греда.

Гол! В 68-ата минута Левандовски оформи първия си хеттрик за Барселона в Шампионска лига, като това се случва в дебюта му за каталунците в турнира. Той овладя подаване на Феран Торес и с красив удар вкара третия си гол в срещата! 4:1!

Ново попадение! Три минути след третото попадение на поляка дойде време да блесне и последният асистирал - Торес, който пое пас от Дембеле и с мощен шут от въздуха наказа за пореден път чешкия шампион 5:1!

Стартови състави:

Барселона: Марк-Андре тер Стеген, Сержи Роберто (к), Андреас Кристенсен, Жул Кунде, Жорди Алба, Франк Кеси, Френки де Йонг, Педри, Усман Дембеле, Роберт Левандовски, Ансу Фати

Виктория Пилзен: Индрих Станиек, Вацлав Йемелка, Лудек Перница, Лукаш Хейда (к), Милан Хавел, Павел Буха, Лукаш Калвах, Джон Москера, Адам Вълканова, Ян Сикора, Томаш Хори

Преди мача:

Каталунците са определяни като едни от фаворитите в надпреварата, а в срещата влизат с невероятно предимство според букмейкърите. През уикенда те загряха за днешния си съперник с класическа победа от 3:0 над коравия Севиля като гост, а сега ще се опита да не допусне грешка на старта.

Всъщност "блаугранас" тръгнаха колебливо през кампанията и се сгромолясаха още в първия кръг на Ла Лига, когато направиха нулево реми с Райо Валекано на "Камп Ноу". В лагера на каталунците няма сериозни отсъстващи и като сигурни пропускащи изглеждат единствено некартотекираните Ектор Белерин и Маркос Алонсо.

От другата страна излиза чешкият шампион Виктория Пилзен, който миналата кампания бе елиминиран от българския ЦСКА в плейофите от Лигата на конференциите, но бързо показа, че си е "научил урока". Така клубът влиза в срещата с 8 успаха и 2 равенства в последните си десет официални срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички