Легия взе първа точка от Реал в голов спектакъл пред празните трибуни във Варшава


Легия взе първа точка от Реал в голов спектакъл пред празните трибуни във Варшава
Снимка: Getty Images/Guliver

2066 0

В истински голов спектакъл Легия (Варшава) взе първа точка в група F. Полският тим завърши 3:3 с Реал Мадрид, който изпусна преднина от 2 гола. 

Срещата ще се запомни и с гола на Гарет Бейл още преди да е изминала и минута игра. Двубоят се изигра пред празни трибуни заради наказание за поведение на феновете на Легия. Това е десети пореден мач на Реал, в който няма суха мрежа.

Гарет Бейл откри резултата още в 57-ата секунда, което е и най-бързият гол за Реал в Шампионска лига. Уелското крило изстреля воле след при подаване към него от Кристиано Роналдо. 

"Белия балет" контролираше случващото се на терена и логично в в 35'  Ковачич изведе Бейл сам срещу вратаря на домакините. Той обаче не стреля, а намери Бензема, който насочи топката в мрежата за 0:2.

Изненадващо 5 минути преди края на полувремето домакините намериха път към вратата на испанския си съперник. Оджиджа получи топката пред наказателното поле и със силен и точен шут я прати в горния десен ъгъл.

Началото на втората част отново бе под доминацията на "Кралския клуб", но не се възползва от положенията си. В 58' Легия изненадващо изравни резултата. Радович напредна в наказателното после и безгрешно с диаганолен удар върна отбора си в мача.

В 83' след много добра контраатка Легия успя да обърне резултата от 0:2 до 3:2. Мулин с удар пред наказателното поле прати топката в мрежата на Навас. Радостта на поляците обаче продължи кратко, защото 2 минути по-късно Реал възстанови равенството чрез Ковачич, който получи топката пред наказателното поле. В добавеното време Гарет Бейл пропусна чудесна възможност, но късметът му изневери и нацели гредата.

В другата среща от тази група Борусия Дортмунд победи Спортинг с 1:0 с попадение на Рамос в 12-ата минута.

В класирането лидер е Борусия Дортмунд с актив от 10 точки, Реал е втори с 8, Спортинг е с 3, а Легия е с 1 точка.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички