Къде да гледаме финала за Суперкупата на Европа Байерн Мюнхен - Севиля?


Къде да гледаме финала за Суперкупата на Европа Байерн Мюнхен - Севиля?
Снимка: Gulliver/Getty Images

2490 0

Победителят от последното издание на Шампионска лига срещу триумфиралия в Лига Европа за последната кампания. По-познато като финала за Суперкупата на Европа. Тази година той противопоставя Байерн Мюнхен и Севиля.

Баварците се превърнаха в първия отбор в историята на Шампионска лига, който печели турнира, след като е завършил с победа абсолютно всеки един мач от кампанията. Севиля пък за пореден път доказа, че е хегемонът в Лига Европа.

Разбира се, големият фаворит в сблъсъка е баварската машина, която сякаш гази всичко наред. Това, което дава надежда на андалусииците обаче, е, че в последните два случая, в които отбор от Германия се е изправял срещу отбор от Испания във финала за Суперкупата на Европа, то неизменно победител се е оказвал тимът от Иберийския полуостров.

Любопитен факт е, че Байерн Мюнхен и Севиля са били комбинирано общо 9 пъти на финала за Суперкупата на Европа, но и двата отбора са печелили трофея само по веднъж. Важен фактор е липсата на Роберт Левандовски, който няма да може да вземе участие поради лека травма.

Мачът между Байерн Мюнхен и Севиля ще се състои на неутралния стадион "Ференц Пушкаш", който се намира в Унгария. Срещата ще започне в 22:00 часа българско време, като ще бъде излъчена пряко по bTV Action и ще можете да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

А играч на Севиля се закани на Байерн Мюнхен и призна, че иска да накара отбора да страда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички