Кризата с контузии отваря пътя пред Тео Зидан в Реал Мадрид, готви се за дебют


Кризата с контузии отваря пътя пред Тео Зидан в Реал Мадрид, готви се за дебют
Снимка: GettyImages

7135 0

Реал Мадрид страда от поредица от контузии, поради което осем от техните играчи ще отсъстват принудително срещу Наполи в Шампионска лига тази седмица. Това може да принуди Карло Анчелоти да използва някои от продуктите на тяхната академия, включително и едно доста известно име.

Лука Модрич не се е възстановил навреме от контузия срещу Кадис, но Браим Диас попадна в състава на Реал Мадрид. Така, хърватинът се присъединява към Винисиус Жуниор, Едуардо Камавинга, Орелиен Чуамени, Кепа Арисабалага, Тибо Куртоа, Арда Г'лер и Едер Милитао в лазарета.

Зидан отново може да радва Реал Мадрид

В резултат на това Анчелоти извика шестима играчи от Кастилия, след като по-рано похвали Раул Гонзалес за неговата работа и гарантира, че играчите от академията са "винаги готови". Гонсало Гарсия Торес дебютира през уикенда срещу Кадис, а в състава му се присъединиха Лукас Канисарес, Фран Гонсалес (и двамата вратари), Марио Мартин, Нико Пас и Тео Зидан. И Мартин, и Пас са дебютирали и преди.

 Зидан, централен полузащитник на 21 години като баща си Зинедин Зидан, се откроява със своите качества в халфовата линия и е титуляр в 11 от 14 мача за Раул досега. Най-големият Енцо в момента е без клуб на 28 години след периоди в Испания и Швейцария. Лука Зидан, който играе на вратата, в момента е първи избор за Ейбар в Сегунда и записа две изяви за старшия отбор. Има и четвърта перспектива за Зидан, 17-годишният централен защитник Еляз Зидан, който се смята за може би най-обещаващият от групата. Анчелоти пък заяви, че няма никакво намерение да се оправдава с контузени играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички