Красиво изпълнение на Ди Мария спаси ПСЖ срещу Наполи в последните секунди


Красиво изпълнение на Ди Мария спаси ПСЖ срещу Наполи в последните секунди
Снимка: Getty Images/Gulliver

6067 0

Пари Сен Жермен и Наполи завършиха наравно 2:2 в мач от третия кръг на Група С на Шампионска лига. Воденият от Карло Анчелоти отбор на два пъти излизаше напред в резултата, но ПСЖ се добра до точката в последните секунди.

Лоренцо Инсиние откри през първата част, в средата на втората автогол на Марио Руй донесе 1:1. Дрис Мертенс отново даде преднина неаполитанците, но в самия край на мача много красиво изпълнение на Анхел Ди Мария донесе точката на домакините. Парижани остават на трета позиция с 4 точки, на една точка зад Наполи, а лидер е Ливърпул с 6 точки, който постигна убедителна победа срещу Цървена звезда с 4:0. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините натиснаха съперника си още в началните минути. Още във 2' Неймар можеше да открие резултата, но ударът ме бе блокиран от защитник. В 7' Кавани стигна до топка в наказателното поле и нанесе обещаващ удар, но топката мина на сантиметри от лявата греда. 

Натискът на парижани продължи и в 14' Мбапе стигна до отбита топка, но само, за да я прати встрани от вратата. 3 минути след това Единсон Кавани получи диагонално подаване, стрелна се в наказателното поле и шутира ниско в средата на целта. Давид Оспина обаче беше добре позициониран и спаси без проблем. Първото чисто положение за италианците бе в 24'. Дрис Мертенс получи прехвърлящо подаване от крилото и шутира около точката на дузпата, но топката разтресе напречната греда.

Постепенно неаполитанците се осъзнаха от натиска и не само това, а дори успяха да поведат в резултата. В 29' Кайехон стигна до топката и изведе Лоренцо Инсиние в наказателното поле, който с прехвърлящ удар се разписа за 0:1. В 38' Килиан Мбапе не успя да разпише, въпреки че остана сам срещу Оспина. Той стреля право в него и спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините записаха първата опасна ситуация и за втората част. Неймар стреля от границата на наказателното поле, но Оспина изби топката, която бе насочена към долния десен ъгъл. В 52' отново вратарят бе герой, след като спаси удар с глава на Муние. 

Минута по-късно голмайсторът Инсиние бе заменен заради контузия. В 61' пък се стигна до много неприятна ситуация за гостите. След центриране Руи посегна с шпагат, за да изчисти топката, но тя попадна в собствената му врата, след като хвана в крачка и Оспина. В 68' Мертенс се освободи в наказателното поле, но топката мина покрай дясната греда. В 77' обаче Мертенс нямаше право на грешка, след като стигна до отскочила топка и прати в десния ъгъл за 1:2. 

В 82' Неймар пробва удар от над 20 метра и изстрелът не бе никак лош, но вратарят спаси и извади малко под напречната греда. Точно, когато всичко изглеждаше, че е е решено в 93' Ди Мария каза финалната си дума. Аржентинецът от границата на наказателното поле с прексрасен удар в обратния ъгъл измъкна равенството за парижкия клуб. 

ПРЕДИ МАЧА

Това е мач в една от най-завързаните групи в Шампионска лига. В класирането Наполи е лидер с 4 точки, ПСЖ и Ливърпул имат по 3 т., докато Цървена звезда е с 1 т. 

За двама души тази среща ще е малко по-специална-Карло Анчелоти е бивш треньор на ПСЖ, докато Единсон Кавани се превърна в топ нападател на "Сан Паоло".

Лоренцо Инсиние, Алекс Мерет и Фаузи Гулам се завръщат в състава на Наполи за двубоя, след като за предните не бяха в сметките на Анчелоти. Това ще е първи сблъсък между двата отбора в Шампионска лига. За последно те играха помежду си през 2014 г. и ПСЖ спечели с 2:1 в контрола. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ПСЖ: Ареола, Кимпембе, Маркиньос, Муние, Бернат, Рабио, Ди Мария, Мбапе, Верати, Неймар, Кавани

НАПОЛИ: Оспина, Руи, Алан, Кулибали, Кайехон, Албиол, Руис, Максимович, Мертенс, Хамшик, Инсиние

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички