И без Меси Барселона се справи без проблем с Интер за трета поредна победа в ШЛ


И без Меси Барселона се справи без проблем с Интер за трета поредна победа в ШЛ
Снимка: Getty Images/Gulliver

4808 0

Барселона победи Интер с 2:0 в третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците бяха без голямата си звезда Лионел Меси, но въпреки това се справиха с италианския тим. Рафиня откри резултата през първата част, а в 83' Жорди Алба удвои.

Като цяло домакините владееха повече инициативата и създадоха повече голови възможности. По този начин отборът на Ернесто Валверде има 9 точки след три мача и е на първо място еднолично в група B. Интер е втори с 6 точки, а Тотнъм и ПСВ имат по една, след като по-рано днес завършиха 2:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 15-ина минути липсваха опасни положения, като и двата отбора показаха голяма борбеност за всяка една топка, но до опасности пред вратите почти не се стигаше. Подаванията и центриранията на двата тима към наказателното поле биваха лесно разгадани, като нито един от двата отбора не съумяаше да установи контрол. Контузеният Лео Меси пък наблюдава от трибуните двубоя на своя тим.

В 16'  Перишич центира по трева, но топката бе трудна и Икарди я прати в аут. Малко преди това и самият Перишич стреля, но над напречната греда. Първата опасност дойде в 18' и бе за каталунския тим. Клеман Ленгле скочи в наказателното поле, за да засече топка от корнер и заби удара си с глава ниско в средата на целта, но вратарят спаси.

Барса успя да задържи продължително топката, като италианците минаха в защита. В 28' подаване в наказателното поле намери непокрит Рафиня, който стреля в долния десен ъгъл, но но беше отказан от брилянтно спасяване на Ханданович. В 32' каталунците откриха резултата. Луис Суарес центрира от крилото, а топката намери Рафиня в наказателното, който се измъкна и от въздуха стреля елегантно за 1:0. В 38' Весино опита да изненада Тер Щеген с далечен удар, който бе доста силен, но и неточен. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Политано зае мястото на Кандрева и тази смяна даде смяна, поне в началоро на частта, като "нерадзурите" изглеждаха малко по-различно. Италианците започнаха с атаки, като в 50' именно Политано получи пас и стреля по земя, но стражът на Барселона бе безгрешен.  В 52' отново той опита удар, но топката прелетя над напречната греда. 

Каталунците също се активизираха и в 59' Суарес се завъртя между няколко противникови играчи и опита да преодолее вратаря с удар отблизо в левия ъгъл, но не успя. Две минути по-късно Ленгле също опита обещаващ удар, но без успех. В 71' каталунците бяха близо и до второ попадение. Коутиньо успя да овладее отбита топка и нанесе удар от близо, но разтресе напречната греда. 

В 79' Лаутаро Мартинесбеше в добра позиция, достигайки до центриране от крилото, но ударът му от малкото наказателно поле не беше достатъчно точен и топката се размина с лявата греда на сантиметри. В 83' Алба се измъкна от Шкриняр и с хладнокръвен удар удвои преднината на Барса. В 90' Суарес пробва удар от наказателното поле, но той не бе достатъчно силен. 

ПРЕДИ МАЧА

И двата отбора имат своята група по две победи и съответно 6 точки на първите две места. Големият липсващ в състава на Ернерсто Валверде без съмнение ще бъде Лео Меси. Аржентинецът контузи ръката си по време на двубоя срещу Севиля. Томас Вермаелен също е аут, докато Самюел Юмтити е под въпрос за срещата.

Двата тима са играли общо 6 пъти в Шампионска лига. В тях Барселона има 3 победи срещу само 1 в полза на Интер. Освен всичко, в трите си домакинства срещу италианците, Барселона има пълен актив от победи.

През уикенда пък Интер взе дербито на Милано, побеждавайки Милан с 1:0 с гол на Мауро Икарди. Успехът пък бе седми поред за "нерадзурите" във всички състезания и това показва, че определено са във форма. За предстоящата визита на "Ноу Камп" Интер загуби Раджа Наинголан, който се контузи в последния мач на отбора.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Ленгле, Роберто, Артур, Бускетс, Ракитич, Коутиньо, Рафиня, Суарес 

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Миранда, Шкриняр, Асамоа, Весино, Брозович, Кандрева, Валеро, Перишич, Икарди

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички