Класата на Байерн си каза думата: Севиля "прегря" срещу баварците


Класата на Байерн си каза думата: Севиля "прегря" срещу баварците
Снимка: Guliver/GettyImages

5741 0

Основното внимание в Шампионска лига във вторник вечер беше насочено към битката Ювентус - Реал Мадрид, но не по-малко интересно беше на "Рамон Санчес Писхуан", където голямата изненада в турнира Севиля не успя да поднесе нова изненада и загуби с 1:2 от Байерн Мюнхен.

"Рохибланкос" поведоха в резултата чрез Сарабиа в 31', но само няколко минути по-късно Навас си заби автогол след опит за центриране на Франк Рибери. Тиаго Алкантара в 68' пък донесе успеха на баварците, които не блестяха в мача, но класата им надделя срещу определено по-притеснения тим на Севиля.

Севиля имаше своите шансове в мача, но не се възползва от слабата игра на Байерн. Все пак в реванша остава интрига, тъй като "рохибланкос" отстраниха Манчестър Юнайтед именно на "Олд Трафорд". Сега обаче задачата изглежда много по-трудна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Байерн Мюнхен установи контрол върху случващото се на терена от самото начало и бяха пробвани няколко удари срещу резервния страж на Севиля, но без резултат. Първата много опасна ситуация обаче беше в полза на домакините, които чрез Сарабиа можеха да открият резултата, но крилото прати топката в аут от 11 метра.

Изненадващо или не в 31' домакините успяха да открият резултата. Васкес центрира отлично в наказателното поле, където Сарабия успя да изпревари защитник на Байерн, овладя топката и от границата на малкия пеналт успя да реализира за 1:0.

Лошите новини за Байерн се удвоиха, след като Артуро Видал получи контузия и напусна терена принудително. На негово място в 36' влезе Хамес Родригес, а само минута по-късно именно колумбийският ас беше с важна роля за гола. Той изведе Рибери в наказателното поле, френската звезда опита подаване за Левандовски, но Хесус Навас пресече топката и я закова в собствената си врата - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част Юп Хайнкес направи втората си смяна, изваждайки от игра слабо представилия се Бернат. Севиля пък имаше първата опасност пред една от двете врати, но Васкес не съумя да се разпише, блокиран от защитник на Байерн.

Натискът обаче беше за гостите, които се добраха до водачеството в мача в 68'. Центриране на Рибери стигна до Алкантара, който с глава прати топката във вратата - 1:2.

До края на мача Севиля имаше своите шансове поне за равенство, но до нов гол не се стигна и Байерн си тръгна с аванс от "Рамон Санчес Писхуан".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Домакините ще трябва да се оправят без титулярния си вратар Серхио Рико, който изненадващо е останал на пейката. Неговият заместник Сориа не е играл в Европа през този сезон. За Байерн на пейката е Хамес Родригес.

Севиля: Сориа, Навас, Кяер, Ескудеро, Ленгле, Нзонзи, Писаро, Васкес, Сарабия, Кореа, Бен Йедер

Байерн: Улрайх, Кимих, Хумелс, Боатенг, Бернат, Мартинес, Алкантара, Видал, Мюлер, Рибери, Левандовски

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Севиля се оказа голямата сензация в осминафиналите на Шампионска лига, след като съумя да отстрани и дори да засрами Манчестър Юнайтед, и то след стотиците милиони, които Жозе Моуриньо хвърли, за да направи "червените дяволи" отново европейски супер отбор. След 0:0 в първия мача "рохибланкос" отидоха на "Олд Трафорд" с етикет "аутсайдер", но испанският тим изненада всички, надигравайки тотално своя съперник, достигайки до успех с 2:1 и класиране напред.

Байерн Мюнхен от своя страна нямаше никакви проблеми срещу Бешикташ. Още в първия мач всичко беше решено, след като на "Алианц Арена" ФК Холивуд смаза турския си съперник с 5:0, а след това спечели и с 3:1 в гостуването в Истанбул.

И двата отбора излизат от сериозни дербита през уикенда. Севиля изпусна аванс от 2:0 срещу Барселона, завършвайки 2:2 срещу Лео Меси и компания, докато Байерн буквално опустоши Борусия Дортмунд, печелейки с категоричното 6:0 над големия си съперник в последните години в Германия. И двата тима изцяло са насочили усилията си към Шампионска лига, тъй като Севиля няма шанс за топ 4 в Испания, докато Байерн е на 99% недостижим на върха в Германия.

Очаквайте стартовите състави на двата тима около 20:45 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички