Каталунско шоу или римски подвиг ни готви третият 1/4-финал в Шампионска лига?


Каталунско шоу или римски подвиг ни готви третият 1/4-финал в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

1165 0

Още не сме си поели дъх след зашеметяващото шоу на Реал Мадрид срещу Ювентус в Торино, и нова интригуваща битка ни чака в турнира Шампионска лига. Тази вечер Барселона приема Рома в първи четвъртфинален мач, който ще можете да следите на живо в SportLive.bg.

Две години подред каталунският гранд отпада от Шампионска лига на четвъртфиналите. А за Рома самото попадане сред най-добрите осем на Стария континент само по себе си е празник. "Джалоросите" не бяха стигали до този етап в Шампионска лига 10 години.

В осминафиналите Рома победи Шахтьор, а Барселона се разправи с Челси.

Скоро каталунците официално ще станат шампиони на Испания. Единствената интрига за тях е дали ще изкарат цял сезон без да загубят мач. В последния кръг момчетата на Ернесто Валверде бяха много близо до поражението срещу Севиля, но успя да осъществи обрат и да завърши 2:2 с андалусийците.

Рома пък се бори с Интер и Лацио за място в Шампионска лига за следващия сезон. Тимът на Еузебио ди Франческо не изглежда аутсайдер в тази битка. Ужасната серия без победа от януари остана зад гърба им и "вълците" се представят доста прилично в Серия А. В събота обаче Рома загуби точки в мача с Болоня и сега рискува да отстъпи третото място на Интер.

За пореден път се уверихме, че без Един Джеко Рома губи сериозно от атакуващия си потенциал. Голмайсторът на тима вкара 14-ия си гол в първенството на Италия и спаси отбора от разтърсващо разочарование преди визитата на "Камп ноу".

Феновете на Рома едва ли се надяват на подвиг днес в Каталуня. Дори запазването на интригата за реванша в Рим ще бъде успех за тях.

КАДРОВО СЪСТОЯНИЕ:

Контузени: Дин/ Юндер, Кадорп

Под въпрос: Бускетс/Наинголан

Преди часове Барселона обяви хубава новина - нСерхио Бускетс тренира в общата група. Лекарският щаб на клуба форсира възстановяването на халфа именно за мача с Рома. Най-вероятно испанецът ще бъде титуляр.

В първите минути на двубоя ще се появи и лидерът на каталунците Лионел Меси, който заради неразположение не игра в контролите на Аржентина през март. През уикенда звездата се върна на терена и спаси своя тим от загуба срещу Севиля.

Рома понесе загуби по време на паузата за националните отбори - с контузия се върна младият Ченгиз Юндер. Така на десния фланг на атаката за "римляните" ще видим Стефан Ел-Шаарауи. В центъра на атаката се завръща Един Джеко.

Ди Франческо отказа да коментира физическото състояние на Раджа Наинголан, който се контузи в събота срещу Болоня, но отлетя за Барселона заедно с отбора. Треньорът на 'вълците" има и други варианти за неговата позиция, но никой няма да успее да замени белгиеца пълноценно.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Паулиньо, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Меси, Суарес

Рома: Алисон, Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов, Наинголан, Де Роси, Строотман, Ел-Шаарауи, Джеко, Пероти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички