Барселона не пощади Челси, Меси с юбилеен гол


Барселона не пощади Челси, Меси с юбилеен гол
Снимка: Getty Images/Gulliver

10359 0

Барселона победи с 3:0 отбора на Челси и продължава уверено към 1/4-финалите в Шампионска лига. Два гола за каталунците отбеляза Лионел Меси, който вече има 100 гола в надпреварата. Дембеле също се разписа за Барса през първата част. 

Отборът на Ернесто Валверде си свърши работата още през първата част, отбелязвайки две попадения. Макар лондончани да показаха атакуваща и агресивна игра не успяха да отбележат попадение. В 64' Меси сложи край на всякаква интрига, вкарвайки за 3:0. Лондончани пък нацелиха два пъти гредата, веднъж Маркос Алонсо и в края на срещата Рюдигер. 

Останалите отбори, които се класираха за 1/4-финалите са Реал Мадрид, Манчестър Сити, Ливърпул, Рома, Ювентус, Севиля. По-рано днес пък Байерн (Мюнхен) победи с 3:1 Бешикташ и общ резултат 8:1 също се класира напред.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Кошмарно бе началото за лондончани. Още в 3' Лионел Меси откри резултата след грешка в защитата на Челси и отбеляза от малък ъгъл я прати под плонжа на Куртоа.

Гостите продължиха с агресивна игра, търсейки израванително попадение. В 9' Челси организира много добра атака чрез Азар, който подаде към Вилиан, но неговото подаване не намери никой в наказателното поле. В 21' каталунците направиха и втори удар, който още повече усложни задачата пред шампиона на Англия. Меси отново свърши чудесна работа, предолявайки трима и подаде страхотен пас към влизащия в наказателното поле Дембеле, който не сгреши.

В 38' отборът на Конте пропусна невероятен шанс, първо Алонсо стреля от въздуха, но Тер Стеген спаси. След това Канте се възползва от разсеяност в отбраната на каталунците, но ударът му не бе особено точен. В самия край на полувремето Челси получи право да изпъллни фаул пред границата на наказателното поле. Малко обаче не стигна на Маркос Алонсо, който нацели гредата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49' се появи и първата спорна ситуация. Маркос Алонсо падна в наказателното поле на каталунците и гостите поискаха дузпа. На повторенията се видя, че Пике задържа Алонсо, но реферът прецени, че няма достатъчно съприкосновение за наказателен удар. Малко преди това пък Куртоа направи голяма грешка, подарявайки топката на съперника и после му се наложи да спасява удар на Суарес. 

В 64' Лионел Меси уби и малкото интрига, останала в двубоя, отбелязвайки гол номер 100 в надпреварата. Ериксен подцени това как Суарес ще си поведе топката, уругваецът успя да подаде към Меси, който от наказателното поле вкара за 3:0. След това попадение темподо на игра драстично пада и не се създаваха почти никакви опасности. В самияр край Челси нацели за втори път гредата в срещата, този път Рюдигер се размина с малко да отбележи почетно попадение. 

ПРЕДИ МАЧА

Каталунците са считани за фаворити предвид и резултата от първия двубой, който завърши 1:1. Срещите между двата отбора винаги са непредвидими. Считано от 2005 година испанският колос се изправя срещу английския гранд за 5-и път в елиминационната фаза на Шампионска лига, а двата отбора са се срещали 12 пъти от 2000 година насам в турнира.

Челси няма победа на този стадион от шест опита, но не са падали от Барса в последните осем мача помежду им и тази вечер ще се опита да продължи серията си. Последните им четири дуела на "Камп Ноу" неизменно завършват с равенство. Последният случай беше през 2012 г., когато с човек по-малко лондончани измъкнаха 2:2, продължиха напред и впоследствие спечелиха турнира.

Пред Ернесто Валверде има само една въпросителна и тя е свързана с ветерана Андрес Иниеста, който лекува травма. Антонио Конте пък няма да може да разчита на контузените Рос Баркли и Давид Луис.

Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Умтити, Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Дембеле, Суарес, Меси

Челси: Куртоа, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Фабрегас, Канте, Моузес, Алонсо, Вилиан, Азар, Жиру

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички