Карим Бензема за "паненката срещу Ман Сити: Чаках дълго този момент!


Карим Бензема за "паненката срещу Ман Сити: Чаках дълго този момент!
Снимка: Getty Images

2196 0

Лидерът в състава на Реал Мадрид и един от хората с основна заслуга за успехите на клуба през сезона - Карим Бензема, коментира рисковото си изпълнение в полуфиналния мач от Шампионска лига срещу Манчестър Сити.

В първата среща между двата тима при резултат 4:2 на "Етихад" Реал получи право да изпълни дузпа в 82-ата минута. Французинът не се поколеба да се нагърби с изпълнението. Вместо да заложи на точността и силата, с които разполага в удара си, Бензема предпочете да рискува и да я изпълни в стил "Паненка", което в крайна сметка бе правилното решение.

"Практикувах "Паненка" дълго време и просто чаках подходящия момент, в мач като този, носещ огромно напрежение. Този вид напрежение ти дава възможност да правиш неща като това. Поне при мен е така", коментира пред "RMC Sports" нападателят. 

Фактът, че само седмица преди двубоя Бензема изпусна 2 дузпи срещу Осасуна прави натиска още по-голям. Той обаче запази невероятно хладнокръвие, изправяйки дори противниковите привърженици на крака.

Вижте култовата реакция на Карло Анчелоти след изпълнението на французина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички