Как ще се справи Барселона с огромната липса в средата на терена срещу Юве?


Как ще се справи Барселона с огромната липса в средата на терена срещу Юве?
Снимка: Guliver/GettyImages

1432 0

Барселона ще трябва да се справи без Серхио Бускетс в първия мач от сблъсъка срещу Ювентус от четвъртфиналите на Шампионска лига. Дефанзивният халф е наказан за срещата, което означава, че Луис Енрике има много тежката задача да изгради състава си без лидера на халфовата линия в защитен план.

Очаква се специалистът да заложи отново на 3-4-3 - схемата, с която "блаугранас" излязоха срещу ПСЖ при победата с 6:1. Очаква се Серхи Роберто да започне като титуляр и ще оперира отдясно на нападението, но ще има сериозни функции и в дефанзивен план, помагайки за тактическата поливалентност на тима. Неговото присъствие на терена ще позволява на тима да се отбранява в схема 5-2-3 или 4-3-3.

Енрике е в много деликатна ситуация. Той трябва да постави Масчерано в защита, за да използва предпочитаното от него 3-4-3, което означава, че Андре Гомеш ще се появи на терена на мястото на Бускетс. Ако заложи на класическото за Барселона 4-3-3, това ще позволи на Масчерано да се озове в халфовата линия, а Умтити и Пике да са в центъра на отбраната.

Това са и двата варианта пред Луис Енрике. По-малко вероятно е да видим Рафиня на позицията на Бускетс, тъй като приносът му в дефанзивен план е далеч от този на Серхио или Гомеш. В същото време в Барселона трябва да действат изключително внимателно с оглед на факта, че Ювентус ще излезе в Торино с атакуваща схема.

Двубоят е с начален час 21:45 българско време и ще може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.Bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички