Как ПСЖ и Байерн Мюнхен стигнаха до финала в Шампионска лига?


Как ПСЖ и Байерн Мюнхен стигнаха до финала в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1510 0

Големият мач на сезона в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионска лига, е тук. Във финала ще спорят френският и немският шампион - ПСЖ срещу Байерн Мюнхен. И двата тима изиграха страхотни мачове през сезона, а ето и как точно заслужиха мястото си в спора за трофея.

ПСЖ

Французите бяха в Група А, където бе и абсолютният господар на турнира Реал Мадрид, както и белгийският Брюж, и турският Галатасарай. ПСЖ спечели групата с впечатляващите 16 от 18 възможни точки. В мачовете с "кралския клуб" записаха победа с 3:0 и равенство 2:2. Срещу Брюж надделяха на два пъти - веднъж с 5:0 и веднъж с 1:0, като победите срещу Галатасарай бяха при същите резултати.

Последва осминафинален сблъсък срещу Борусия Дортмунд. След поражението с 1:2 от първия двубой, парижани отстраниха Дортмунд благодарение на победата с 2:0 във втория мач. На четвъртфиналите бе преодолян италианския Аталанта с пълен обрат в последните минути (победа с 2:1), докато на полуфинала Лайпциг нямаше шанс и загуби с класическото 0:3.

Байерн Мюнхен

Немската машина попадна в група Б с Тотнъм, Олимпиакос и Цървена звезда. Баварците просто разбиха съперниците си и се превърнаха в единствения отбор от това издание, който записа 6 от 6 победи в груповата фаза. "Шпорите" бяха победени с по 7:2 и 3:1, Олимпиакос - с по 2:3 и 0:2, докато Цървена звезда - с по 0:6 и 0:3.

Футболистите на Ханзи Флик просто разказаха играта на младия отбор на Челси в осминафиналите, като надделяха с общ резултат 7:1 (3:0 и 4:1 в отделните мачове). Тогава дойде историческия погром срещу Барселона и главозамайващото 8:2, за да се стигне до полуфинала и победата с 3:0 над Олимпик Лион.

А как ще изглеждат ПСЖ и Байерн Мюнхен на финала (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички