Чеферин изуми и намекна, че този формат на Шампионска лига може да се повтори


Чеферин изуми и намекна, че този формат на Шампионска лига може да се повтори
Снимка: Getty Images/Guliver

1171 0

Президентът на европейската футболна централа УЕФА - Александър Чеферин, говори за сменения формат на най-престижния европейски клубен турнир - Шампионска лига. Припомняме, че промяната бе наложена заради дългото прекъсване поради епидемията от коронавирус.

"Бяхме принудени от обстоятелствата да го направим, отборите нямаха шанса да бъдат домакини и гости, както е обикновено. Но в същото време видяхме нещо ново. Така че ще мислим върху този вариант и в бъдеще. Може и да се наложи да го използваме.

Наблюдавахме мачове без кой знае колко тактика и изчакване, без много сметки. Когато единият отбор вкара, другият трябва и той да вкара възможно най-скоро, за да продължи напред. Ако имаш втори мач, винаги можеш да си направиш сметката как да завършиш в първия. Да, имаме повече завладяващи мачове, но са по-малко като бройка и притежателите на ТВ-правата може би няма да харесат това, че им намаляваме бройката на срещите, в които продават реклами. Така че, когато цялата тази ненормална ситуация във футбола завърши, ние трябва да дискутираме всички аспекти. Но е просто идея и то не е обсъждана в широк кръг от участниците в процеса" - сподели Чеферин.

А как ще изглеждат ПСЖ и Байерн Мюнхен на финала в Шампионска лига (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички