Жребият в Шампионска лига: Мегадербита на 1/4-финала и на 1/2-финала, пир за Италия


Жребият в Шампионска лига: Мегадербита на 1/4-финала и на 1/2-финала, пир за Италия
Снимка: Getty Images

18062 0

Жребият за 1/4-финалите и за 1/2-финалите в Шампионска лига бе изтеглен! Ново мегадерби ни очаква, след като Байерн Мюнхен ще има нова тежка задача. Баварците отстраниха ПСЖ, а сега ще трябва да се справят с друг европейски колос - Манчестър Сити, който е големият фаворит на анализаторите за спечелването на трофея.

14-кратният носител на титлата Реал Мадрид пък отново срещу Челси, след като двата отбора играха на тази фаза и през миналата година, когато "белия балет" продължи напред след огромна драма.

Ще имаме и изцяло италиански сблъсък - почти сигурният нов шампион на Италия Наполи ще се изправи срещу актуалния първенец Милан. В другия дуел пък Интер и Бенфика ще премерят сили.

Жребият за полуфиналите е не по-малко зрелищен, след като двойката на Реал и Челси бе изтеглена срещу тази на Сити и Байерн. Възможен е потенциален дуел на полуфиналите между Интер и Милан, след като тяхната двойка бе изтеглена като потенциален първи полуфинал.

Първите четвъртфинални мачове са на 11 и 12 април, а реваншите - на 18 и 19. Полуфиналите ще са на 9 и 10 май, а реваншите - на 16 и 17. Големият финал е на 10 юни.

ЖРЕБИЙ ЗА 1/4-финалите

Изтеглена двойка №1: Реал Мадрид - Челси

Изтеглена двойка №2: Интер - Бенфика (Бенфика ще бъде домакин в първия мач заради това, че Интер и Милан са на един стадион)

Изтеглена двойка №3: Манчестър Сити - Байерн Мюнхен

Изтеглена двойка №4: Милан - Наполи

ЖРЕБИЙ ЗА 1/2-финалите

Победител от двойка №4 - победител от двойка №2

Победител от двойка №1 - победител от двойка №3

ФИНАЛ

Победителят от втория полуфинал ще се води символичен домакин на финала.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

На жребия днес няма да има ограничения, което означава, че тимове от една и съща държава може да изправят един срещу друг. Освен това - след като бъдат определени 1/4-финалните двойки ще се изтегли и жребият за полуфиналите. Те ще се играят на 9 и 10 май, а реваншите ще са на 16 и 17 май.

При третото теглене за деня ще се определи и кой ще е символичният домакин във финала. Той ще се проведе на 10 юни на стадион "Ататюрк" в Истанбул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички