Играчите на Ливърпул ще получат големи бонуси при триумф в Шампионска лига


Играчите на Ливърпул ще получат големи бонуси при триумф в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1485 0

Реал Мадрид гледа с надежда към Киев, където се надява на 26 май да защити за трета поредна година трофея си в Шампионска лига. От другата страна обаче Ливърпул също има огромна амбиция да детронира европейския крал. 

Играчите на английския тим ще получат огромни бонуси, ако успеят да победят "белия балет". Всеки един от играчите на мърсисайдци ще спечели по 200 000 евро, ако завоюват шестата европейски титла в историята на Ливърпул. Това ще бъде само половината от наградата от 15.5 млн. евро, които се дават от УЕФА. 

"Червените" вече получиха 6,5 млн. евро за достигането си на четвъртфиналите, а с това, че са за първи път на финал от 2007г. навлизат в една доста непозната територия. Нещо, което не се отнася за Реал. След като Зинедин Зидан и отборът му две поредни години вдигнаха трофея в ШЛ, са свикнали да получават високи бонуси. През 2016г. всеки от играчите получи бонус от 320 000 евро, а през следващата година бяха разделени бонуси от 71 млн. евро. След победата си срещу Ювентус играчите на "кралския клуб" получиха по 2 млн. евро всеки, след като спечелиха 5 от 6-те възможни трофея през кампанията. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички